Nainen ja kolme pientä lasta kuolivat rajussa kolarissa

Julkaistu: , Päivitetty:

Rautavaaralla Pohjois-Savossa sattui sunnuntai-iltana vakava bussin ja henkilöauton kolari.
Naisen ajama farmariauto törmäsi toistaiseksi tuntemattomasta syystä linja-auton keulaan Siilinjärveltä Nurmekseen vievällä tie 75:llä.

Nainen ja kyydissä olleet kolme pientä lasta kuolivat poliisin mukaan heti kolaripaikalla.

Linja-autossa oli 14 matkustajaa ja kuljettaja. Kaksi matkustajaa loukkaantui vakavasti.

Kuopion yliopistollisesta sairaalasta kerrottiin kello 22 jälkeen illalla, että liikenneonnettomuudessa loukkaantuneilla ei ole hengenvaaraa. Bussissa loukkaantui vakavimmin kuljettaja, joka sai lievän rintakehävamman. Hoitoon tai tarkastukseen Kuopion yliopistolliseen sairaalaan vietiin yhteensä kymmenen ihmistä.

Poliisin tilannekeskuksesta kerrottiin sunnuntai-iltana Ilta-Sanomille, että kysymyksessä oli raju nokkakolari. Henkilöauto törmäsi suoraan bussin keulaan. Turma ei tapahtunut risteyksessä, toisin kuin aiemmin kerrottiin.

Onnettomuus tapahtui noin kello 19.45 Siilinjärveltä Nurmekseen vievällä tie 75:llä. Turmapaikka on Hankamäen risteyksestä 1,5 kilometriä Nurmeksen suuntaan.Savon Sanomien mukaan linja-auto oli reittiliikenteessä, matkalla Nurmeksesta Kuopioon.

Poliisi tutkii turman syytä.

Poliisin tilannekeskuksesta kerrottiin, että turmapaikalla tie ei ollut jäässä. Sää oli sateinen ja pimeä.

Rautavaara on kaukana kaikista suurista kaupungeista, joten turmapaikalle hälytettiin viranomaisia useista lähikunnista.

Kysymyksessä on suuronnettomuus. Suomen tieliikenteessä suuronnettomuudeksi katsotaan turma, jossa kuolee ainakin neljä ihmistä.

Olitko paikalla? Ota yhteyttä Ilta-Sanomien toimitukseen täältä.