Kotimaa

Poliisi: Tämän takia Laajasalon tapahtumia tutkitaan murhana

Julkaistu: , Päivitetty:

Helsingin käräjäoikeudessa vaaditaan vangittavaksi 28-vuotiasta miestä, jota epäillään 58-vuotiaan naisen murhasta Helsingin Laajasalossa.
Surmasta epäilty Jukka Romppainen on alustavassa kuulustelussa myöntänyt teon. Ilta-Sanomat kertoi viikonloppuna, että Romppainen on toiminut johtotehtävissä kokoomusnuorissa.

Tutkinnanjohtaja Juha Rautaheimo kertoi ennen istunnon alkua, että teon motiivia selvitetään edelleen, mutta teon tapahtumat ovat pääpiirteittäin hyvin selvillä. Rautaheimo vaikenee epäillyn murhan tekotavasta, mutta hän kuvaa surmaa raa'aksi.

Juuri väkivallan silmittömyyden takia tapausta tutkitaan murhana. Rautaheimon mukaan surmaan ei kuitenkaan liity suunnitelmallisuutta.

- Väkivalta alkoi talon ulkopuolella. Epäilty ja uhri asuivat lähekkäisissä rapuissa. Uhri oli asunut talossa kymmeniä vuosia, epäilty oli muuttanut taloon helmikuussa, Rautaheimo kertoi.

Tutkinnanjohtajan mukaan epäilty 28-vuotias mies kuljetti 58-vuotiaan naisen autolla Laajasalon vanhaan öljysatamaan. Naisen ruumis löydettiin rantavedestä viikko sitten sunnuntaina. Myöhemmin oikeuslääketieteellisissä tutkimuksissa selviää, oliko nainen hengissä vielä rannalla. Väkivalta jatkui poliisin mukaan rannalla.

Rautaheimo kuvailee epäiltyä tekijää taustoiltaan "tavanomaiseksi". Hän ei ole niin sanotusti poliisin vanha tuttu.

"Hän katuu syvästi"


Epäillyn asianajaja Heikki Lampela kertoi ennen vangitsemisoikeudenkäyntiä, että surman kuulustelussa tunnustanut mies on tapauksesta syvästi järkyttynyt.

- Hän toivoo, ettei se olisi tapahtunut, Lampela sanoi IS:lle Helsingin käräjäoikeudessa ennen istunnon alkua.

Lampela ei kommentoi surman yksityiskohtia. Myöskään poliisi ei ole toistaiseksi antanut tietoa tekotavasta.

Surmapaikan ja löytöpaikan välinen etäisyys on muutamia kilometrejä.

Vainajalla oli yllään vaaleanpunaiset pyjamahousut, paita, vaaleanpunainen kevyttoppatakki ja mokkanahkaiset varsikengät. Rautaheimon mukaan poliisi tietää erikoisen asun syyn, mutta kommentoi asiaa myöhemmin.

Vainajan henkilöllisyys selvisi poliisille vasta viime maanantaina iltapäivällä, jolloin tutkinta pääsi alkamaan täydellä teholla.

Juttua päivitetty kello 11.04. Tutkinnanjohtaja Rautaheimon mukaan motiivia tutkitaan edelleen, eikä se ole täysin selvillä.