Hitaalle kassalle ei kiireisen kannata vaivautua: ”Aikamoista Vain elämää –kassaa”

Kun kaupan kassajono tökkii, niin stressi kasvaa ja hermot kiristyvät. Mutta entä jos nopeus ja kiire eivät olisikaan valttia?

14.10.2014 7:56

Järvenpään K-citymarketissa huomattiin, että jotkut asiakkaat haluavat yhä nauttia palvelusta. He ehtisivät jopa rupatella mukavia maksaessaan ostoksensa.

Heitä varten markettiin perustettiin hidas kassa. Se palvelee asiakasta juuri niin rauhalliseen tahtiin kuin hän itse haluaa.

Diplomikauppias Markku Hautalan mukaan idea tuli aivan sattumalta eräältä iäkkäältä pariskunnalta, jota ahdisti kassatilanne jo etukäteen. - Minä lupasin palata asiaan ja keksiä jotakin. Muistin, että Isossa Omenassa oli ollut hidas kassa -kokeilu. Siitä se sitten lähti, Hautala sanoi.

- Kauppa pärjää vain kuuntelemalla asiakkaitaan. Siinä on toimintamme fokus ja välillä se sitten osuu johonkin oikeaan, kauppias viittasi suuren huomion saaneeseen kassapalveluunsa.

Hautala uskoi nappaavansa kaksi kärpästä yhdellä iskulla.- Ei me sitä tajuttu alussa, mutta kyllä hidas kassa nopeuttaa muiden kassojen jonoja.

Kassalla kerrotaan ilot ja surut

Yksi hitaan kassan asiakkaista oli rouva Aune Koski. Hän työnsi kauppakärryään hymyssä suin.- Se on hyvä, kun täällä on tämä pakkauspalvelukin vanhalle mummolle, Aune Koski sanoi ja lupasi tulla toistekin.

Kassalta putkahteli kaiken ikäisiä asiakkaita. Nuori Eve oli oikein tyytyväinen palveluun.- Onhan se kätevää, ettei tarvitse hötkyillä. Voi ihan rauhassa asioida, eikä ole kellään kiire mihinkään, Eve sanoi.

Citymarketin myyjä Paavali Koivula on hitaan kassan spesialisti ja tietää mitä hommaan vaaditaan.- Pitää olla sosiaalisia taitoja ja osata suhtautua oikein erilaisiin asiakkaisiin.

Hän on nähnyt koko kirjon iloineen ja murheineen. - Kyllä surullisiakin tarinoita saa monesti kuulla. On tämä aikamoista Vain elämää -kassaa, Koivula sanoo hymyillen.

Koivulan mukaan hitaassa jonossa on kärsivällisiä ihmisiä. Takana seisovat eivät hermoile.- Palvelun takia siihen tullaan. Lyhyemmät jonot löytyisivät tuolta kassojen alkupäästä, mutta silti tähän kasvaa pidempi jono.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?