HS: Rottalaumat piinaavat Helsinkiä - ”Mihin tässä uskaltaa istuakaan”

rac

Julkaistu:

Helsingissä Itäkeskuksen liepeillä vilistävistä rottalaumoista on tullut todellinen riesa. Kaduilla juoksentelevien rottien hävittäminen on osoittautunut vaikeaksi, kirjoittaa Helsingin Sanomat.
Ilta-Sanomat kertoi syyskuun lopussa, että Helsingin kaupungin rakentamispalvelu Stara on alkanut torjua metroasemalla liikkuvia rottia myrkyllä. Tuolloin syiksi rottien lisääntymiseen kerrottiin muun muassa ohikulkijoiden roskien heittely ja lintujen ruokkiminen. Ongelmat huomattiin viime kesänä.

Nyt Staran vastaava työnjohtaja Tarja Silventoinen kertoo Helsingin Sanomille, että rottayhdyskuntien ilmaantumiselle ei ole selvää syytä, eikä niitä ole ollut helppoa nitistää.

- Niitä on liikaa. Tuntuu, että rottia on kaikkialla aivan järkyttävän paljon, Silvennoinen kommentoi lehdelle.

Rotat häiritsevät myös asemalla ja Tallinnanaukiolla liikkuvia kaupunkilaisia.

- Niitä oli oikeasti kymmenittäin. Tuli sellainen olo, että mihin tässä uskaltaa istuakaan, helsinkiläinen Henna Laine kertoo eräästä rottakokemuksestaan paikalla käyneelle HS:n toimittajalle.

Lehden mukaan rottia on Itäkeskuksen lisäksi hävitetty myös Kontulassa ja Vartiokylässä.

Vaikka rotilla on huono maine ruton ja muiden kulkutautien levittäjänä, Helsingissä niiden ei tiedetä viime vuosikymmeninä tartuttaneen vaarallisia sairauksia ihmisiin. Vatsataudin rotalta voi kylläkin saada, HS kirjoittaa.

Video: HSTV

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt