Björn Wahlroos myöntää HS:lle: Verotus vaikutti Ruotsiin muuttamiseen

Julkaistu:

Björn Wahlroos kertoo sunnuntain Helsingin Sanomissa, että hän siirsi kirjansa Ruotsiin osittain verosuunnittelun vuoksi.
- Joo, joo, ilman muuta (päätökseen) liittyi (verosuunnittelua). Jos verotuksen erilaisuuksia ei olisi, niin olisin kirjautunut Ranskaan, Wahlroos vastasi HS:n toimittajan kysyttyä häneltä asiasta.

Wahlroos siirsi kirjansa viime vuoden lopussa Ruotsiin, jossa ei peritä lahja- eikä perintöveroa. Asia tuli julkisuuteen keväällä. Wahlroos itse oli asiasta vähäpuheinen.

Nyt Wahlroos sanoo HS:lle, että kirjojen muuttaminen oli ”jo tapahtuneen vahvistamista”.
- Olen asunut viimeiset neljä tai viisi vuotta ulkomailla. Minulla on kaksi kotia ulkomailla: toinen Ruotsissa ja toinen Ranskassa. Ei siinä ollut mitään sen ihmeellisempää.

Korkean verotuksen vastustajana tunnettu Wahlroos kertoo lehdelle, että hän olisi valmis nostamaan kiinteistöveroa. Hänestä veroa tulisi laajentaa koskemaan myös maatalous- ja metsämaata.

- Minulle on aivan käsittämätöntä, että poliitikot verottavat kyllä omistus- ja vuokra-asunnoissa asuvia kaupunkilaisia, mutta meitä maalla asuvia suurmaanomistajia ei veroteta, sanoo suuret tilukset Halikossa omistava Wahlroos.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt