Kotimaa

Nyt ärähti sosiaalityöntekijä: "Maahanmuuttajia haukutaan ja heidän lastenvaunujaan valokuvataan"

Julkaistu:

Lastenvaunukohu
Sosiaalityöntekijä ja Helsingin kaupunginvaltuuston varavaltuutettu Petra Malin ihmettelee kansanedustaja Pia Kauman puheita blogissaan.
Helsingin kaupunginvaltuuston varavaltuutettu Petra Malin (vas) ottaa kantaa kansanedustaja Pia Kauman (kok) puheisiin maahanmuuttajien lastenvaunuista. Malin kirjoittaa blogissaan, että toimeentuloasiakasta on helppo syyttää, kun asiat eivät suju.

Malinin blogista kertoi ensimmäisenä Uusi Suomi.

Petra Malin perustaa näkemyksensä siihen, että hän työskennellyt vuosia sosiaalialalla.

- Itä-Helsingissä 7 vuotta sosiaalityötä tehneen työntekijän näkökulmasta keskustelu on ollut absurdia ja surullista. En ole koskaan työssäni kohdannut näitä kokoomusedustajan mainitsemia "kulttuureja", joissa käytetyt lastenvaunut eivät kelpaisi, vaikka olen tavannut ihmisiä kymmenistä erilaisista taustoista. En ollut edes törmännyt lastenvaunuja koskeviin ennakkoluuloihin ja urbaaneihin legendoihin ennen viime viikkoa, Malin kirjoittaa.

- Vaikka väitteet todistettiin vääriksi, legendat jäivät elämään. Lastenvaunuja työntävät maahanmuuttajat ovat joutuneet kohtaamaan haukkumista, nimittelyä ja vaunujensa valokuvaamista.

- Yksittäisten toimeentulotukiasiakkaiden elämäntarinoita nostetaan esiin muka edustavina tapauksina, tai niin kuin nyt, levitetään perättömiä ennakkoluuloja, Malin sanoo blogissaan.

Kohu alkoi, kun kansanedustaja ja Espoon kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Pia Kauma ihmetteli Länsiväylässä sitä, miksi maahanmuuttajaperheille pitää hankkia uudet lastenvaunut täydentävällä toimeentulotuella, eli veronmaksajien rahoilla.

Viime viikolla Kauma kertoi, että kohun taustalla on turhautuminen. Hänen mukaansa ihmiset tarvitsevat vaikeina aikoina yksinkertaisia puheenaiheita.

Lue myös:
Näin paljon tukea oikeasti saa - "Jokainen ymmärtää, että 200 euroa ei riitä"

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt