Maahanmuuttaja-aktiivi: Isis houkuttelee suomalaisnuoria sotaan rahalla

Julkaistu:

Maahanmuuttaja-aktiivin Nur Mohamedin Uuden Suomen blogin mukaan Isis-rekrytoijat ovat luvanneet Suomessa taistelijoiksi lähteville jopa 15 000 euron palkkioita.
Espoolainen maahanmuuttaja-aktiivi Nur Mohamed julkaisi lauantaina Uuden Suomen blogissaan kirjoituksen, jossa hän ilmaisi huolensa siitä kuinka terroristijärjestö Isis on värvännyt taistelijoita myös Suomesta. Mohamedin mukaan Syyriassa ja Irakissa kauhua kylvävän terroristijärjestön rekrytoijat ovat toimineet "hälyttävän aktiivisesti" erityisesti suomensomalien keskuudessa.

- Ammattimaisesti toimivat rekrytoijat kohdistavat toimenpiteensä 16–25–vuotiaisiin nuoriin miehiin ja ovat ikävä kyllä onnistuneet tässä useaan otteeseen, Mohamed kirjoitti blogissaan lauantaina.

Eri arvioiden mukaan Syyriaan on lähtenyt Suomesta jopa 30-40 islamistia. Amerikkalaisen uutiskanavan CNN:n tiistaisen uutisen mukaan joukko on maassa olevien muslimien väkilukuun suhteutettuna maailman suurimpia.

Mohamedin mukaan Suomessa elävät somalitaustaiset nuoret ovat otollista maaperää Isisin propagandalle koska he kokevat Suomessa juurettomuutta ja ovat pettyneitä siihen miten ovat päässeet integroitumaan yhteiskuntaan.

- [T]öiden löytäminen on vaikeaa ja islam edelleen Suomessa uusi uskonto. Muslimin silmissä Suomi on selkeästi kristitty maa. Kun yhteiskunta torjuu somalitaustaiset nuoret, he ovat suuressa vaarassa syrjäytyä. Tällöin Isisin rekrytoijat iskevät, varoittaa Mohamed.

Hänen mukaansa Isis on myös valmis maksamaan sotaan lähtijöille summia, jotka saattavat nuoresta kuulostaa suurilta, jos työn saaminen on vaikeaa.

- Isis on tavattoman hyvin rahoitettu organisaatio. Sen rekrytoijat ovat ammattilaisia ja pystyvät lupaamaan nuorille suuria summia rahaa. Sotaretkestä voi saada jopa 10 000–15 000 euroa, Mohamed kirjoittaa.

Hänen mukaansa terroristijärjestö maksaa nuorille matkat.

- Harva nuori tulee ajatelleeksi, että sotaan lähtenyttä ei hevin päästetä pois. Sotilaat ovat kuin jengiläisiä – jengi ei päästä heitä otteestaan.