Kotimaa

Vanhempain näytelmäkerho

Julkaistu:

Onko omituisempaa näytelmää kuin vanhempainilta?
Vanhempainiltoja järjestetään kouluissa etenkin nyt syksyisin lukuvuoden alettua. Vanhempainiltaan osallistuvat vanhemmista ne, jotka jo etukäteen tietävät kaiken sen, mitä vanhempainillassa kerrotaan.

On myös sellaisia vanhempia, jotka haistattavat pitkät kaikelle, mikä liittyy kouluun. Sellaiset vanhemmat eivät koskaan osallistu vanhempainiltoihin, vaikka vanhempainillat ovat olemassa vain sen takia, että juuri heidät saataisiin mukaan koulun ja kodin väliseen kiinteään yhteistyöhön.

Vanhempainilta on viikon varoitusajalla kokoon kutsuttava näytelmäkerho, jossa hyvät vanhemmat näyttelevät hyviä vanhempia. Opettaja puolestaan näyttelee, että hän oikein mielellään viettää vapaa-aikaansa työpaikalla.

Vanhempainilta kertoo jo sanana kaiken. Yhdyssanan toinen osa paljastaa, että vanhempainillan kesto ei ole tuokio eikä hetki.

Vanhahtava ja vakava taivutusmuoto ”vanhempain” puolestaan ilmaisee, että vanhempainillat ovat sekä vanhahtavia että vakavia.

Jos opettaja suhtautuisi v-iltaan epävakavasti ja rennosti, joku vanhemmista kuitenkin tekisi hänestä kantelun keskusopetusvirastoon ja opettajaintarkkailuasiamiehelle (nimet muutettu mahdollisten kantelijoiden harhauttamiseksi).

Vanhempainillassa ideoidaan, mistä rahat luokan tilille. Yksi hyvistä  ja hyvää näyttelevistä vanhemmista ehdottaa, että myydään vessapaperia/pesuaineita/kynttilöitä. Loistava idea! Kannatetaan! Kukaan ei vastusta noin hölmöä ehdotusta, ettei vain leimautuisi koti- ja kouluvastaiseksi.

 

Isä ja äiti ryhtyvät kilpailemaan Lidlin kanssa.


Seuraava hyvä puheenvuoron pyytäjä muistelee, että isosiskon luokalla leivottiin pullia. Hurraa! Kaikki kehuvat ehdotusta, vaikka kukaan ei halua leipoa saati kaupitella leipomisensa tuloksia.

Missä on se isä tai äiti, joka lyö nyrkin pulpettiin ja sanoo, että paskoja ehdotuksia. Eiköhän tehdä niin, että ne vanhemmat jotka haluavat, panevat vapaaehtoisesti kaksikymppiä luokan tilille.

Mutta kaikki säästävät sekä nyrkkejään että sanojaan. Ja niin luokan vanhemmat ryhtyvät kilpailemaan Lidlin kanssa. He painostavat työtovereitaan ostamaan pesuainekanistereita. He kuljettavat pehmopaperipaaleja auton takakontissa sukulaisille jonnekin päin Suomea.

Sitten he leipovat ”yhdessä” lapsensa kanssa pullia, joita luokan muut vanhemmat ostavat koulun myyjäisissä omien pulliensa tilalle. 

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt