Kotimaa

Suomen Lukiolaisten Liitto kampanjoi kiusaamista vastaan

Julkaistu:

19-vuotiaan tamperelaisen lukiolaisen Juho Rädyn rohkeus innosti Lukiolaisten Liiton käynnistämään oman kiusaamisen vastaisen kampanjan.
Suomen Lukiolaisten Liiton (SLL) puheenjohtaja Otto Ahoniemi kertoo, että idea #kutsumua-kampanjaan tuli 19-vuotiaan lukiolaisen rohkeudesta puuttua teinipojan kiusaamiseen helsinkiläisellä bussipysäkillä. Eilen illalla lukiolaiset alkoivat jakaa kiusaamisen kokemuksia Instagramissa.

− Sitten se lähti vain leviämään. On mukavaa, että kampanja leviää ja se kertoo siitä, että ihmisillä on hyvin erilaisia kiusaamisen kokemuksia läpällä käytetty sana on voinut satuttaa yllättävän paljon, SLL:n puheenjohtaja Otto Ahoniemi kertoo.

SLL:n kampanjan ideana on ottaa kuva kahdesta sanasta, josta toinen kuvaa sitä lokeroa, johon ihminen on yritetty tunkea ja toinen sellaista ominaisuutta, jonka tahtoisi muiden itsessään näkevän ja muistavan. Ahoniemi kertoo päivittäneensä itsekin kuvan omaan kokemukseensa liittyen.

− Olen ollut ylipainoinen jo pitkään ja ala-asteella ja peruskoulussa jäin pikkuisen ulkopuolelle. Nyt olen päässyt yli siitä, enkä enää välitä. Mutta haluan huomauttaa, että ne kerrat kun joku on sanonut läskiksi, olisi ollut kivempi, jos olisi sanottu vaikka mukavaksi, Ahoniemi miettii.

Ahoniemi muistuttaa, että kiusaamista tapahtuu niin peruskouluissa, ammattikouluissa, korkeakouluissa kuin myös työpaikoilla.

− Meillä on enemmän hiljaisia hyväksyjiä kuin kiusattujen puolustajia. Jokainen ihminen näkee kiusaamisen sattuvan jollakin tavalla tai tietää sen sattuvan. Siihen pitää puuttua.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on lupautunut SLL:n kiusaamisen vastaisen haastekampanjan suojelijaksi.

IS:n Ole rohkea –kampanja haastaa niin ikään kaikki suomalaiset puuttumaan kiusaamiseen. Oletko sinä puuttunut kiusaamiseen? Mitä sitten tapahtui? Ota yhteyttä toimitukseen ja kerro tarinasi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt