Mielipidekirjoitus leviää: Suomalaisten outo maneeri ajoi amerikkalaisperheen pois maasta

Julkaistu:

Helsinkiläisen miehen mielipidekirjoitus Helsingin Sanomissa puhuttaa sosiaalisessa mediassa.
Helsinkiläismiehen mielipidekirjoitus siitä, että suomalaiset eivät tervehdi, on ollut Helsingin Sanomien verkkosivujen päivän luetuimpia juttuja ja levinnyt sosiaalisessa mediassa.

Mies kirjoittaa naapurustossaan asuneesta amerikkalaisperheestä, joka palasi kotimaahansa kolmen vuoden Suomessa olon jälkeen kyllästyttyään suomalaisten outoon maneeriin, tervehtimättömyyteen.

"Läksiäistilaisuudessa kysyin heiltä, mitä mieltä he olivat Suomesta. Vastaus oli karu: emme voi muistaa lämmöllä maata, missä ihmiset eivät tervehdi toisiaan."

"Amerikkalaiset kertoivat, että heidän kerrostalossaan asui ihmisiä, jotka eivät tervehtineet heitä kertaakaan kolmen vuoden aikana. He ajattelivat asian johtuvan heidän ulkomaalaisuudestaan, mutta lohdutin heitä kertomalla, että suomalaiset ovat yhtä tylyjä omankin maansa kansalaisia kohtaan."

Mies kirjoittaa tunnistavansa Australiassa kasvaneena heidän harminsa.

"Jos Australiassa puistossa tai kävelytiellä tulee vastaan tuntematon, häntä tervehditään. Usein pysähdytään vaihtamaan muutama sana vaikka säästä ja sitten jatketaan matkaa. Jos vastaantulija pälyilee sivuilleen tai tuijottaa tervehtimättä, häntä pidetään outona, jopa vaarallisena."

Mies kirjoittaa kokeneensa, että Suomessa tuntemattomaan tervehtijään suhtaudutaan usein epäluulolla.

"Miksi asia, joka kuuluu normaaleihin käytöstapoihin muissa läntisissä sivistysmaissa, on niin vaikea suomalaisille?" Mies kysyy.

Mitä mieltä sinä olet suomalaisesta tervehdyskulttuurista? Onko se mielestäsi muuttunut?

Ota kantaa

Tervehtivätkö suomaiset mielestäsi liian vähän toisiaan?

Kyllä 70% Ei 30%
Ääniä yhteensä 120025

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt