Stubbin twiitit lentoturman jälkeen ihmetyttävät - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Stubbin twiitit lentoturman jälkeen ihmetyttävät

Suomen pääministeri Alexander Stubb kertoi viikonloppuna Twitterissä enimmäkseen intohimoisesta pyöräilyharrastuksestaan.

Suomen pääministeri Alexander Stubb kertoi viikonloppuna Twitterissä enimmäkseen intohimoisesta pyöräilyharrastuksestaan.

Julkaistu: 21.7.2014 15:50

Muut Twitterin käyttäjät ovat jo arvostelleet <a class="person" href="/henkilo/alexander+stubbia">Alexander Stubbia</a> siitä, eikö Suomen pääministerillä ole tällaisessa tilanteessa tärkeämpiä huomion kohteita.

Valtioiden päämiehet ovat viime päivinä lähettäneet taajaan viestejä sosiaalisessa mediassa Ukrainan lentotragediasta sekä Israelin ja Palestiinan välisen tilanteen kärjistymisestä sotaan.

Samaan aikaan kun esimerkiksi Viron ja Ruotsin päämiehet twiittasivat juuri näistä aiheista, Suomen pääministeri Alexander Stubb kuitenkin kertoi Twitterissä enimmäkseen intohimoisesta pyöräilyharrastuksestaan.

Muun muassa sunnuntaina Ruotsin ulkoministeri Carl Bildt twiittasi The New York Timesin julkaiseman jutun torstaina tapahtuneesta lentotragediasta. Hän twiittasi aiheesta myös lukuisia muita kommentteja viikonlopun aikana.

The true tragedy: some of the victims of the barbarous act of shooting down MH17. http://t.co/wWR5WgQDpW — Carl Bildt (@carlbildt) July 20, 2014

Twiitti näkyy myös tästä linkistä.

Maanantaina Bildt twiittasi aloittaneensa päivän CNBC Worldin haastattelulla, joka koski Venäjän Ukraina-politiikkaa.

Bildt on aktiivinen Twitter-palvelun käyttäjä. Viime aikoina hän on kommentoinut sekä jakanut ahkerasti myös muita eri tahojen viestejä MH17:stä sekä tilanteesta Gazassa.

Päivä Itä-Ukrainassa tapahtuneesta lentotragediasta hän totesi, että "emme lepää ennen kuin kaikki faktat on kaivettu ylös".

Disturbing signs of coverup activities on MH17 shooting down. But we will not rest until all facts are established. http://t.co/AlBTY9Xiop — Carl Bildt (@carlbildt) July 18, 2014

Twiitti näkyy myös tästä linkistä.

Viron pääministeri Taavi Rõivas ja presidentti Toomas Hendrik Ilves ovat niinikään twiitanneet viime päivien tapahtumista melko ahkerasti.

- Kaikki todisteet viittaavat yhteen suuntaan mukaan lukien todisteiden tuhoamisen. Venäjän tukemat terroristit ampuivat ohjuksen, kuuluu Rõivaksen sunnuntaina lähettämä kovasanainen tviitti lentotragediasta.

All evidence points in one direction, incl attempts to destroy evidence: Russian-supported terrorists fired the missile. #MH17 — Taavi Rõivas (@TaaviRoivas) July 20, 2014

Voit lukea twiitin myös tästä.

Stubb ei suinkaan ole vaiennut lentotragediasta kokonaan. Hän kertoi Twitterissä puhuneensa Ukrainan tapahtumista puhelimitse muun muassa Angela Merkelin ja useiden muiden kanssa sunnuntaina.

Continued phone diplomacy today on #Ukraine. Many calls, including Chancellor Merkel and PM Rutte. Situation not good, to put it mildly. — Alexander Stubb (@alexstubb) July 20, 2014

Voit lukea twiitin myös tästä.

Se on toistaiseksi kuitenkin hänen ainoa twiittinsä tragediasta sen lisäksi, kun hän perjantaina jakoi Twitterissä siitä virallisen lausuntonsa.

Sen sijaan urheiluharrastuksestaan Stubb ehti twiitata viikonlopun aikana huomattavasti enemmän. Stubb twiittasi tai uudelleentwiittasi toisten palvelun käyttäjien twiittejä lauantaina Joroisissa järjestetystä Finntriathlon-tapahtumasta peräti 16 kappaletta. Stubb jakoi Twitterissä myös useita kuvia tapahtumasta.

- Yksi hienoimpia "urheilu-urani" hetkiä oli pyöräily viimeiset 30 kilometriä @irontiinan ja @ironcoachingfin kanssa tänään. Iso hetki minulle, Stubb kertoi eräässä twiitissään lauantaina.

Muut Twitterin käyttäjät ovat jo arvostelleet Stubbia siitä, eikö Suomen pääministerillä ole urheilua tärkeämpiä huomion kohteita maailmalla - tai kotimaassa - juuri nyt.

- Herra pääministeri! Kolme pointtia: Ukrainan onnettomuus, Microsoftin irtisanomiset ja tullisotku. Triathlonko tärkein? kysyi eräs hänelle twiitannut.

One of the greatest moments in my "sports career" was biking the last 30 km with @irontiina and @ironcoachingfi today. Big moment for me. — Alexander Stubb (@alexstubb) July 19, 2014

Twiitin voi lukea myös tästä.