Kotimaa

Salama osui kahteen festareilla Uudessakaupungissa

Julkaistu:

Salama osui kahteen ihmiseen Karjurockissa Uudessakaupungissa sunnuntaina iltapäivällä.
Tapahtuman promoottori Robert Sainio vahvistaa, että kaksi henkilöä sai tapahtuma-alueella jonkinlaisia vammoja salaman iskusta. He olivat muutaman metrin päässä ruokakojusta, kun isku tapahtui.

- Myyjät kertoivat nähneensä räpsähdyksen, jonka jälkeen toinen henkilöistä kertoi tunteneensa salaman ja saaneensa jonkinlaista vammaa, Sainio kertoo tapauksesta Ilta-Sanomille.

Sainion mukaan ukkonen oli päivällä festarialueen yllä.

- Sadetta oli ja vähän jyrisi. Ei se tässä ihan päällä kuitenkaan ollut.

Salaman osuman saaneet hakeutuivat Sainion mukaan ensiapupisteelle, minkä jälkeen he menivät itse lääkärintarkastukseen.

Sainion mukaan sunnuntai oli ohjemaltaan tapahtuman hiljaisin päivä, ja kävijöitä oli jokunen sata. Perjantaina ja lauantaina tapahtumaan osallistui noin 5000-6000 henkeä.

- Jos se olisi silloin iskenyt, olisi saattanut synnyttää paniikkia. Nyt paniikkia tai muuta ei syntynyt lainkaan, Sainio sanoo.

Salama iski myös mieheen golfkentällä


Aiemmin tänään salama iski mieheen Lappajärvellä kesken golfkilpailun. Onnettomuus tapahtui puolen päivän jälkeen.

Paikalla ollut Järviseudun Golfseuran toiminnanjohtaja Mikko Autio kertoi Ilta-Sanomille, että ukkonen nousi hyvin äkisti.
Aution mukaan salamanisku tapahtui pian sen jälkeen, kun sade oli alkanut ja kuusihenkinen seurue oli matkalla metsän reunaan suojaan sadetta. Jo ensimmäinen salama, jonka paikalla olleet havaitsivat, iski mieheen.

Vielä pahempaa jälkeä salamanisku sai aikaan maanantaina, kun ukkoskuuro koitui 68-vuotiaan miehen kohtaloksi golfkentällä Joroisissa Etelä-Savossa. Golfari oli Kartanogolfissa pelaamassa, kun ukkoskuuro yllätti ryhmän. Mies kuoli salaman iskettyä häneen.

Heti seuraavana päivänä salama kimposi poikaan Saanatunturilla Kilpisjärvellä. Poika sai vakavia vammoja.

Kuvatekstiä muokattu 21.7. kello 16.42: kuva on otettu Orimattilassa viime kesänä, ei viime viikolla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt