Tällaisia uskontosuuntauksia löytyy Räsäs-kohun takaa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Tällaisia uskontosuuntauksia löytyy Räsäs-kohun takaa

Päivi Räsänen on hyvin lähellä Kansanlähetystä, kertoo

Julkaistu: 3.7.2014 18:12

Sari Essayah kuuluu helluntailiikkeeseen, kun taas Päivi Räsäsen puoliso Kansanlähetykseen.

Kristillisdemokraateissa on kuohunut siitä lähtien, kun puolueen sisältä on kuultu julkisia soraääniä puoluejohtaja Päivi Räsästä kohtaan.

Ilta-Sanomat uutisoi, että kristillisdemokraattien piirissä puuhataan aikaistettua puoluekokousta jo ensi talvelle, jotta Räsänen saataisiin mahdollisesti vaihtoon.

Puolueen ensimmäisenä varapuheenjohtajana toimiva kansanedustaja Sauli Ahvenjärvi on kertonut haastavansa Räsäsen puoluejohtajakisassa ja puolueväki haluaisi ehdolle myös kristillisten europarlamentaarikkona toimineen Sari Essayahin, jotta puolue voisi hyödyntää tulevissa eduskuntavaaleissa Essayahin EU-vaalimenestystä.

Sari Essayah kuuluu helluntailiikkeeseen.

Kristillisdemokraattien johtopiirin hyvin tunteva vaikuttaja kertoo IS:lle, mihin uskontokuntaan kukakin kristillisistä kuuluu.

– Essayah kuuluu helluntailiikkeeseen ja Päivi Räsäsen puoliso (Niilo Räsänen) Kansanlähetykseen. Päivi on hyvin lähellä Kansanlähetystä, IS:n lähde kertoo.

Kristillisdemokraattien ensimmäinen varapuheenjohtaja Sauli Ahvenjärvi.

Hänen tietojensa mukaan myös Ahvenjärvi ja toinen varapuheenjohtaja Teuvo V. Riikonen kuuluvat Kansanlähetyksen tapaiseen herätysliikkeeseen.

Räsäsen kanssa televisiossa yhteen ottaneen varapuheenjohtaja Laura Peuhkurin uskontosuuntauksesta asiaa IS:lle kommentoinut ei ollut täysin varma.

– Kansanlähetys kuuluu kirkkoon ja se on kirkon sisäinen herätysliike. Helluntailiike on vapaa seurakunta ja kirkon ulkopuolella toimiva herätysliike, hän kertoo liikkeiden eroista.

Hänen mukaansa ei voi sanoa, että esimerkiksi helluntailiike olisi Kansanlähetystä fundamentalistisempi tai toisin päin.

– Kun helluntailiike toimii kirkon ulkopuolella, se ei saa tuloa valtiolta ja kymmenyksillä, joita jäsenet maksavat, on erittäin suuri merkitys talouden kannalta. Helluntailiikkeessä korostetaan enemmän armolahjoja, kuten kielillä puhumista. Kansanlähetyksessä ei missään nimessä vähätellä armonlahjoja, mutta niitä ei korosteta samalla lailla kuin helluntailiikkeessä.