Vanha opettaja ylistää Stubbia amerikkalaislehdessä: "Syntyperältään suomalainen, jumalan armosta etelävaltiolainen"

Julkaistu:

Alexander Stubbin urakehitys on huomioitu myös hänen entisellä opiskelupaikkakunnallaan Yhdysvaltain Etelä-Carolinassa.
Juhannuksen jälkeen pääministerin virkaan astuva Alexander Stubb (kok) suoritti vuonna 1993 valtio-opin Bachelor of Arts -tutkinnon Yhdysvaltain Etelä-Carolinan Greenvillessä sijaitsevassa
Furmanin yliopistossa.

Stubbin urakehitys on huomioitu myös entisellä opiskelupaikkakunnalla, sillä reilun 60 000 asukkaan kaupungin paikallislehti Greenville Online kertoo sivuillaan Stubbin uudesta komennuksesta.

Jutussa Stubbin opiskeluaikoja muistelevat hänen entinen opettajansa, politiikan tutkimuksen professori Brent Nelsen sekä Furmanin yliopiston tiedottaja Vince Moore.

- Kaikki tiesivät, että hänestä tulisi jotakin suurta. Hän oli elämää suurempi persoonallisuus, kehuu Nelsen, joka on lehden mukaan pitänyt edelleen yhteyttä Stubbiin.

Nelsenin mukaan Furmaniin 80-luvun lopussa saapuneella Stubbilla oli tapana luonnehtia itseään "syntyperältään suomalaiseksi, mutta jumalan armosta etelävaltiolaiseksi".

Mooren mukaan Stubb aloitti opintonsa golfstipendin turvin, mutta tajusi hyvin pian, ettei voisi pelata ja opiskella vakavasti samaan aikaan. Golf sai jäädä, ja valmistuessaan Stubb palkittiin vuosikurssinsa parhaiten menestyneenä miespuolisena opiskelijana.

Nelsenin mukaan harva Furmanin opiskelija oli ennen Stubbia tavannut vastaavanlaista "eurooppalaista kosmopoliittia", mutta Stubbista pitivät sekä opiskelutoverit että henkilökunta.

- Hän todella rakasti lukea vanhoja tekstejä, kuten Platonia, Aristotelestä ja Machiavelliä. Ja hänellä oli paljon poliittisia ideoita, Nelsen muistelee.

Lehti kertoo, että valmistumisensa jälkeen Stubb auttoi opettajaansa kirjoittamaan kirjaa Euroopan unionista.

- Hän tuli Yhdysvaltoihin oppimaan Euroopan unionista. Hän koki, että oli erinomainen aika perehtyä Euroopan asioihin.

Lehden mukaan Stubb on tavannut entistä opettajaansa säännöllisesti vuosien varrella. Nelsen luonnehtii suomen tulevaa pääministeriä valtiontalouden kannalta konservatiiviksi, mutta sosiaaliliberaaliksi poliitikoksi.

- Alexilla tulee olemaan kova työ valtiontalouden vakauttamisessa ja siinä, ettei työttömyys pääse riistäytymään käsistä. Ja sitten on vielä keskustelu Suomen Natoon liittymisestä. Se olisi huikeaa, Nelsen toteaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt