Oulun tragedia: Surmista epäilty äiti paljasti isien nimiä – DNA-testit alkavat - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Oulun tragedia: Surmista epäilty äiti paljasti isien nimiä – DNA-testit alkavat

Oulun poliisi julkaisi pitkän ja seikkaperäisen tiedotteen.

9.6.2014 14:43 | Päivitetty 9.6.2014 14:56

Oulun poliisi on tänä aamuna jatkanut Oulun lapsikuolemien tutkintaa. Tämänpäiväisissä kuulusteluissa on käyty läpi tarkempia tapahtumien kulkuja.

Nainen on pystynyt kertomaan lisää yksityiskohtia tapahtumista ja hän on kertonut osan isien nimistä. Tältä osin kaikki naisen kertoma on vielä tarkistamatta ja isät on vielä tavoittamatta, josta syystä näistä asioista ei kerrota enempää julkisuuteen. Isyyden tarkistaminen tulee tapahtumaan DNA-testeillä, kun lasten isät on tavoitettu. Tämä tulee viemään viikkoja.

Vauvasurmista epäillyn naisen raskaus loppuvuonna 2010 on ollut hänen miehensä tiedossa. Nainen sanoi miehelle saaneensa keskenmenon ja käyneensä sairaalassa.

Uutta rikosta tutkitaan

Uutena rikosnimikkeenä tutkitaan hautarauhan rikkomista. Hautarauhan rikkomisesta on kysymys esimerkiksi silloin, kun joku käsittelee hautaamatonta ruumista pahennusta herättävällä tavalla.

Epäiltynä oleva nainen on aikaisemmin kertonut kuulusteluissaan, että hän on salannut raskaudet muilta ihmisiltä. Todellisuudessa ainakin osan raskauksista ovat huomanneet muutkin. Näille henkilöille nainen on kertonut saaneensa keskenmenon tai sitten on kiistänyt raskautensa ja sanonut vatsan kasvamisen ja lihomisen johtuneen muista syistä. Raskauksista tienneet tai raskauksia epäilleet henkilöt ovat sitten hienotunteisuuttaan välttäneet lisäkysymysten teon.

Poliisi suorittaa samanaikaisesti kuulustelujen rinnalla asioista mahdollisesti tietävien henkilöiden puhutteluja ja kuulusteluja. Nämä jatkuvat ainakin tämän viikon ajan. Lisäksi tämän päivän aikana on tutkittu ruumiskoirilla naisen viimeistä Kirkkokadun osoitetta sekä edellistä Peltokadun osoitetta.

Tutkinnassa tulee koko ajan uutta ja tarkistettavaa tietoa, jonka selvittäminen vie oman aikansa.

Poliisi pyytää lisää vihjeitä

Poliisi on saanut tähän mennessä yli kolmekymmentä yhteydenottoa tai vihjettä eri ihmisiltä. Näiden joukossa on myös ihmisiä, joilla on havaintoja naisen raskauksista.

Poliisi toivoo edelleen erityisesti naisen raskauksista tietäviä tai muuten asiasta omakohtaista tietoa omaavia henkilöitä ottamaan yhteyttä asian vihjenumeroon 0414729451. Numeroon yritetään vastata reaaliaikaisesti, mutta aina se ei onnistu. Poliisi toivoo, että tällöin numeroon soitettaisiin myöhemmin uudestaan tai sitten numeroon voi laittaa tekstiviestin, jolloin poliisi ottaa soittajaan yhteyttä.

Julkisuudessa on arvuuteltu epäillyn naisen siskon osuutta tapahtumiin. Poliisi korostaa, että ei ole olemassa mitään viitteitä siitä, että terveydenhoitoalalla toimiva sisko olisi millään lailla ollut osallisena näihin tekoihin tai mitenkään avustanut sisartaan synnytysten yhteydessä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?