Vaimo syytti miestään pakkoseksistä saunassa - hovioikeus vapautti miehen

Julkaistu:

Oikeudenkäynti
Pelkkä naisen kertomus ei Vaasan hovioikeuden mukaan riitä näytöksi siitä, että mies olisi pakottanut vaimonsa sukupuoliyhteyteen väkivaltaa käyttämällä kuumassa saunassa.
Vaasan hovioikeus hylkäsi miestä vastaan nostetun syytteen.

Käräjäoikeus oli tuominnut miehen kahdeksan kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen pakottamisesta sukupuoliyhteyteen. Käräjäoikeus oli pitänyt naisen kertomusta "luotettavana selvityksensä tapahtuneesta".

Nainen väitti miehen pakottaneen hänet seksiin vain muutama viikko avioliiton solmimisen jälkeen 2008. Nainen oli tuolloin raskaana.

Nainen teki rikosilmoituksen asiasta 2,5 vuotta väitetyn tapahtuman jälkeen eli vasta 2011, kun pariskunnan välit olivat jo rikkoutuneet ja heidän lapsensa huoltoon ja asumiseen liittyvä riita-asia oli vireillä tuomioistuimessa. Pariskunta erosi 2011.

Mies kiisti syytteen. Miehen mukaan hän ei ole koskaan käyttänyt väkivaltaa. Mies kertoi oikeudessa, että vaimo oli parisuhteen aikana toivonut häneltä "kovempaa seksiä". Parisuhdeterapiassa nainen toivoi todistajan mukaan mieheltään rajumpaa seksiä.

Hovioikeuden mukaan käräjäoikeus oli perustanut näytön arvioinnin keskeisesti naisen kertomukseen sekä naisen läheisten kertomuksiin. Läheisilleen nainen oli kertonut asiasta vasta noin kahden vuoden kuluttua väitetystä tapahtumasta.

Hovioikeuden mukaan naisen kertomuksen näyttöarvoa alensivat mm. pariskunnan riitaisat välit ja tutkintailmoituksen liittyminen parisuhteen kriisiin ja väitetystä tapahtumasta kulunut pitkä aika.

Käräjäoikeudessa naista syytettiin kolmesta mieheensä kohdistuneesta pahoinpitelystä, mutta nämä syytteet hylättiin vanhentuneina. Nainen tuomittiin käräjäoikeudessa yhdestä lapseensa kohdistuneesta pahoinpitelystä 180 euron sakkoihin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt