Yliopistoiskun suunnittelusta syytetty nainen murtui oikeudessa

rac

Julkaistu:

Yliopistoiskun valmistelusta syytetty 24-vuotias nainen puhui käräjäoikeudessa useasti tuskaiseen itkuun purskahtaen ja ääni särkyen.
- Jos elämäni olisi mennyt sillä tavalla, että olisi ollut jotakin säännöllistä mielekästä tekemistä, opiskelupaikka tai ystäviä, olisin välittömästi sanonut (syytetylle miehelle), että en tässä mukana ole, nainen sanoi viestittelystään toisen syytetyn kanssa.

Hän kertoi syrjäytyneensä sosiaalisesti täysin. Ennen kuin syytetty mies vieraili hänen luonaan viime tammikuussa, niin edellisen kerran hänellä oli käynyt joku vieras kylässä seitsemän vuotta sitten lukioaikaan.

Ahdistus ja paniikkikohtaukset iskivät naisen mukaan heti, jos hän poistui asunnostaan. Viestittelysuhde kanssasyytettyyn oli naiselle kertomansa mukaan erittäin tärkeä, sillä se oli hänen ainoa ihmissuhteensa.

- Syön, nukun, katson telkkaria. Mitään muuta en tee ikinä. Ikinä, itkuinen nainen tilitti.

Hänelle oli jäänyt kauna yhteiskuntatieteilijöitä ja humanisteja kohtaan Joensuun yliopistosta, jossa hän aloitti sosiologian opinnot vuonna 2009.

- Jouduin jättämään kesken opinnot, koska en saanut yhtään ainutta ystävää siitä kaupungista. Jäi trauma, että miksi tällaiset ihmiset, yhteiskuntatieteiden opiskelijat, joiden olettaisi olevan avomielisempiä ja suvaitsevampia kuin ihmiset keskimäärin, miksi ne käyttäytyy noin, että tuo on noin omituinen, me ei ainakaan olla sen kanssa.

Siksi Helsingin yliopisto olisi ollut naisen mielestä sopiva kohde joukkomurhalle.

- Ensinnäkin siellä on paljon ihmisiä yhdessä paikassa. Toiseksi he ovat nuoria ihmisiä ja ainakin alustavasti menestyviä ihmisiä, jollainen minä en varmasti ikinä pysty olemaan. Ajattelin, että miksi noilla pitäisi olla oikeus siihen, kun minullakaan ei ole?

Naisen puolustus on jättänyt oikeuteen todisteeksi lääkärinlausunnon, joka puolustuksen mukaan todistaa, ettei nainen olisi ollut kykeneväinen toteuttamaan suunniteltua iskua.

Nainen itse sanoi olleensa juonessa mukana silloin, kun hänellä oli todella paha olo. Se ei kuitenkaan kestänyt kerrallaan niin montaa päivää, että iskua olisi ehtinyt siinä ajassa toteuttamaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt