Tomi Björckin huippuravintolasta ruokamyrkytys 60 asiakkaalle

Julkaistu: , Päivitetty:

Helsingin ympäristökeskuksen mukaan kyse on ruokamyrkytysepidemiasta, joka havaittiin asiakkaiden ilmoitusten perusteella huhtikuun puolivälissä.
Helsingin ympäristökeskus on ottanut näytteitä huhtikuu puolivälissä Tomi Björckin Gaijin-ravintolassa ruokailleista asiakkaista ympäristökeskuksen tietoon tulleiden sairastapausten vuoksi.

Elintarviketurvallisuuspäällikkö Riikka Åberg kertoo, että heille on tullut tieto 60 Gaijinin asiakkaan sairastumisesta ruokamyrkytykseen viiden päivän aikana huhtikuun puolivälissä. Näytteitä on otettu reilusta 10 asiakkaasta, mutta kaikkia tuloksia ei ole vielä saatu.

- Vielä emme tiedä, mikä epidemian on aiheuttanut. Mitä ilmeisemmin se on peräisin jostain ravintolassa tarjoillusta saastuneesta ruoka-aineesta, Åberg kertoo.

Hänen mukaansa ruokamyrkytyksen aiheuttaa tyypillisesti jokin virus tai bakteeri.

- Toivottavasti sairastumisiin löytyy jokin selkeä aiheuttaja. Näistä tehdään aina selvitys siitä, mikä aiheuttaja on ja miten se voidaan jatkossa estää, Åberg sanoo.

Hänen mukaansa Helsingissä ruokamyrkytysepidemiat koskevat yleensä 5-15 ihmistä. Useita kymmeniä asiakkaita koskevia epidemioita on melko harvoin.

Gaijinin ruokamyrkytysepidemiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt