Nyt puhuu 11 laudaturin ylioppilas - seuraa veljiensä jalanjälkiä

Julkaistu: , Päivitetty:

Huimat yksitoista laudaturia kirjoittaneelle oululaiselle Jere Huoviselle hyvissä arvosanoissa ei ole mitään uutta. Tuore ylioppilas vain seuraa veljiensä jalanjälkiä.
Huovisen kolme isoveljeä ovat valmistuneet ylioppilaiksi samasta Kastellin lukiosta – kaikki erinomaisin tuloksin.

Myös vanhemmat veljet kirjoittivat aikoinaan huippuarvosanat: kaksi heistä kirjoitti viisi, yksi seitsemän laudaturia.

 

Pientä keskinäistä kilpailua meillä on ollut.– Pientä keskinäistä kilpailua meillä on ollut, Huovinen kertoo.

Pikkuveljestä on nyt syytä olla ylpeä. Huovinen sai parhaan mahdollisen arvosanan kaikista yhdestätoista aineesta, jotka hän kirjoitti.

Se on tämän kevään ennätystulos. Etukäteen hän ei uskaltanut arvailla, montako laudaturia todistukseen tulee.

– Esimerkiksi saksa ja englanti olivat aika vaikeita ja lähtivät lautakuntaan epävarmoina.

Huovinen nimeää vahvuudekseen matemaattiset aineet. Kielet ja reaaliaineet sen sijaan ovat vaatineet enemmän opiskelua.

 

Isoveljet ovat lähteneet lääkikseen, joten heidän juttujensa perusteella tiedän, millaista siellä opiskelu on. Tekniikassa taas kiinnostaa matemaattinen puoli.Kastellin lukio oli Huoviselle itsestään selvä valinta, mutta seuraavasta opiskelupaikasta hän ei vielä tiedä muuta kuin sen, että suuntana on yliopisto. Hakupaperit on lähetetty muiden muassa lääketieteelliseen ja teknilliseen tiedekuntaan.

– Isoveljet ovat lähteneet lääkikseen, joten heidän juttujensa perusteella tiedän, millaista siellä opiskelu on. Tekniikassa taas kiinnostaa matemaattinen puoli.

Osa tuloksista viivästyi


Ylioppilastutkinnon suoritti hyväksytysti reilut 27 800 kokelasta. Reputtaneita oli 6,2 prosenttia. Erityisesti saksassa ja ranskassa jaettiin enemmän laudatureja kuin ennen.

Aktuaari Alex Hellstenin mukaan arvostelussa on tehty muutos, jonka mukaan arvosanojen osuudet voivat vaihdella aineittain paljonkin.

– Jos on ollut aine, jossa on paljon hyviä kokelaita, laudatureja voi tulla huomattavasti enemmän kuin ennen, Hellsten kertoo.

Lukiot saivat tulokset tietoonsa perjantaina. Joissain lukioissa tulosten saanti viivästyi hieman teknisten ongelmien vuoksi. Opetushallituksen mukaan näin kävi siksi, että rehtorit eivät ole muistaneet ajoissa testata sähköisen palvelun käyttäjätunnuksiaan.

– Kyse ei ollut isosta ongelmasta, mutta on se merkittävä tietysti niiden nuorten kannalta, jotka siellä rehtorin oven takana odottavat tuloksiaan, yksikön päällikkö Ritva Sammalkivi Opetushallituksesta sanoi STT:lle.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt