Alex Stubbille tylyt terveiset nakkikioskijonoon: ”Yksikään kehittynyt länsimainen maa ei tule enää liittymään euroon”

rac

Julkaistu:

Sammon, UPM:n ja Nordean hallitusten puheenjohtaja Björn Wahlroos tykitti ajatuspaja Liberan tilaisuudessa kovaa tekstiä eurosta.
Wahlroosin mukaan esimerkiksi Tanska on selvinnyt viime vuosien talousmyllerryksestä Suomea paremmin, kun se ei kuulu euroon. Kruunu on Tanskassa sidottu euron kurssiin.

– Niillä on viimeinen keino jäljellä. Se ei vaadi muuta kuin kansankäräjien päätöksen irroittaa kruunu eurosta. Tätä kautta ratkaisuna se ei ole ollenkaan hassumpi, Wahlroos sanoi.

– Suomen kohdalla tämä (eurosta irrottautuminen) tarkoittaisi täydellistä paluuta markkaan, kuten sitä tässä kirjassa (Liberan julkaisema Euron tulevaisuus) kuvataan. On tärkeää muistaa, että yksikään kehittynyt länsimainen maa ei tule enää liittymään euroon.

– Jos seuraatte ruotsalaista tai tanskalaista keskustelua, niin siellä Alex Stubb ei ole vain pienessä vähemmistössä, vaan hänellä on kaksi tätiä mukana nakkikioskilla, jotka on sitä mieltä että tämä on hyvä juttu, Wahlroos heitti ja sai yleisön nauramaan.

Keskustelu oli harvinaisen räväkkä ja vitsit lentelivät puolin ja toisin. Ajatuspaja Liberan Euron tulevaisuus - Suomen vaihtoehdot –keskusteluun osallitsuivat Wahlroosin lisäksi ulkoministeri Erkki Tuomioja, kansanedustaja Kimmo Sasi (kok) ja Liberan tutkimusjohtaja Elina Lepomäki.

Katso tästä jutusta, miten räiskyvä keskustelu eteni.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt