Wahlroos: Euroopan keskuspankin rahapolitiikka on "syvältä"

Sampon, UPM:n ja Nordean hallitusten puheenjohtaja Björn Wahlroos avautui ajatuspaja Liberan tilaisuudessa muun muassa euron kriisistä ja työmarkkinoista.

7.5.2014 22:20

IS koosti räväköistä lausunnoistaan tunnetun Wahlroosin puheenvuoroista oheisen videon. Siinä hän kertoo muun muassa näkemyksiään euron kriisistä ja työmarkkinoista.

Wahlroosin mukaan tällä hetkellä ei ymmärretä, että maailman työmarkkinoilla on miljardi ihmistä, jotka ovat kaikki halukkaita työskentelemään halvemmalla kuin yksikään länsieurooppalainen.

- Tämä järjestelmä, jolla yritetään ylläpitää työvoiman hintatasoa, joka on kolmi-neli-viisinkertainen jopa tuottavuudella korjattuna. Se ei toimi, vaan tuottaa työttömyyttä.

Wahlroos kertoi myös olevansa samaa mieltä ulkoministeri Erkki Tuomiojan kanssa siitä, että Euroopan keskuspankin rahapolitiikka on "syvältä".

- Nyt olen kuitenkin myös sitä mieltä, että paremmalla rahapolitiikalla ei olisi tätä perusprobleemaa ratkaistu. Me ollaan niin kaukana siitä tasapainotilasta, jossa euro synnytettiin, että ilman aktiivista väliintuloa, ilman aktiivista markkinoiden synnyttämistä tämä ei tule toimimaan. Me tarvitsemme jotain muuta tähän, Wahlroos sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?