Piikki pyllyyn ja maailmalle - Ranuan jääkarhu lähti kohti Wieniä

rac

Julkaistu:

MUUTTO
Rauhallisesti kohti uutta kotia.

Ranuan eläinpuiston nuori karhu-uros Ranzo aloitti tänään matkansa kohti uutta kotiaan Itävallan Wienissä. Kaksivuotiaan nuorukaisen siirto eläinkuljetusautoon sujui nopeasti ja täsmällisesti.

Ranzon matka uuteen kotiinsa kestää noin neljä vuorokautta. Illalla se on jo Helsingissä, josta matka jatkuu laivalla Suomenlahden yli ja edelleen maakuljetuksena Wieniin.

Ranuan nuori arktinen peto näki synnyinseutunsa viimeisen kerran aamulla.  Eläinlääkärin nukutusnuolen jälkeen se pyllähti nopeasti uneen.

- Siitä kun eläinlääkäri ampui nukutusnuolen, ei kai tässä mennyt kuin reilu parikymmentä minuuttia, kun oli tarpeeksi raavaita miehiä kantamassa, intendentti Mari Heikkilä kertoo.
 


300-kiloisen herran siirtämiseen tarvittiin kuusi miestä.

Puoli tuntia nukutuksen jälkeen Ranzo nousi hämmentyneenä seisomaan kuljetushäkissään. Oudot hajut sekoittuivat tuttujen eläintenhoitajien tuoksuun.

Jääkarhu ei kuitenkaan hermostunut, vaan tyytyi katselemaan kaltereiden välistä hiljaisena ja ihmeissään ympärillään olevaa hälyä.

- Olen tyytyväinen siitä, että Ranzo pääsee uuteen kotiin, mutta on siinä aina haikeutta, kun lapsi lähtee maailmalle, Heikkilä huokasi.

Ranzo matkaa maailman vanhimpaan eläintarhaan Wieniin, jossa sitä odottaa uudistuneet, modernit aitaukset. Siellä se saa seurakseen saman ikäisen naaraan, joka on jo matkannut Hollannista odottamaan sulhaskandidaattiaan.

Ranzon muutto Ranualta Wieniin on osa Euroopan eläintarhojen liiton suojeluohjelmaa. Ohjelman avulla ylläpidetään uhanalaisten jääkarhujen eläintarhakantaa elinvoimaisena ja perimältään riittävän monimuotoisena.

 

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt