Kotimaa

Lankesiko Teuvo Hakkarainen nettitrollin ansaan? "Ihmettelen kovasti tätä touhua"

Julkaistu:

Perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen on iskenyt kyntensä homopostimerkkeihin.
Itellan ilmoitus julkaista syksyllä postimerkkisarja legendaarisen homotaiteilija Touko Laaksosen eli Tom of Finlandin kunniaksi herätti laajan huomion maailmalla. Etenkin Itellan valitsemien homoeroottisten kuvien rohkeudesta nousi keskustelua.

Hakkarainen jätti tiistaina eduskuntakysymyksen, mihin toimiin vastuullinen ministeri ryhtyy, että Itella saadaan perumaan homoeroottisten ja antisemitististen postimerkkien julkaiseminen?

Hakkarainen on huolissaan postimerkkien tuomasta Suomi-kuvasta:

- Ei ole mitään syytä Suomen toimia tässä pioneerina. Postimerkit vahingoittavat Suomi-kuvaa. Niistä on uutisoitu ympäri maailmaa. Voimme vain kuvitella, kuinka voimakkaan negatiivisia reaktioita se saa aikaan konservatiivisissa maissa, kirjoittaa Hakkarainen.

Kansanedustaja löysi postimerkeistä myös viittauksia natsi-Saksaan sekä antisemitismiin.

- Postimerkin homoseksuaalilla hahmolla on päässään Natsi-Saksasta tuttu upseerin koppalakki. Koppalakissa on kokardina pilkkaava Daavidin tähti. Näin Suomen valtionyhtiö Itella syyllistyy antisemitismiin. Tämä on edelleen koko Suomen kannalta erittäin häpeällistä. Valtionyhtiö Itella siis hyväksyy antisemitismin ja on natsimyönteinen, päättelee kansanedustaja.

 

Koppalakissa on kokardina pilkkaava Daavidin tähti.



Kopio huumorisivulta?


Hakkaraisen natsi-antisemitismi-huomio on jo herättänyt netissä keskustelua siitä, ajoiko Hakkarainen nettitrollin, eli tahallaan netissä satiirisesti provosoivan ansaan?

Tunnettu nettisatiirikko Niilo Paasivirta oli julkaissut jo 17.4. provokatiivisen tekstin otsikolla Homopornopostimerkit vievat Suomen tuhoon.

Paasivirran huumoriteksti onkin lähes yksi yhteen Hakkaraisen myöhemmin tekemän kyselyn kanssa:

- Huomatkaa, kuinka postimerkin homolla on päässään Natsi-Saksasta tuttu upseerin koppalakki, jonka kokardina on rienaava Daavidin tähti. Itella on siis liittynyt Israelin vastaiseen kampanjaan, kirjoittaa Paasivirta.

 

Kokardina on rienaava Daavidin tähti.



Hakkarainen kuitenkin seisoo tekstinsä takana.

- Se on nimenomaan minun omaa tekstiä, vakuutti Hakkarainen keskiviikkona IS:lle.

- Postimerkkikuvista näkee Daavidin tähden ja sen toisen tunnuksen - mikä se nyt oli? - kotkan. Tuossa yhteydessä ne ovat antisemiittisiä.

- Ihmettelen kovasti tätä touhua, puuskahtaa Hakkarainen.

Hakkarainen sai toiseksi allekirjoittajaksi eduskuntakysymykseensä perussuomalaisten kansanedustaja Mika Niikon.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt