Kirjaväite: Soinin lähipiirin miehet eivät tule toimeen keskenään - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Kirjaväite: Soinin lähipiirin miehet eivät tule toimeen keskenään

Perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin kirja Peruspomo (WSOY) julkaistiin torstaina.

3.4.2014 19:29

Soini käy kirjassa lävitse myös lähimpien miestensä hyviä ja huonoja puolia yllättävän avoimesti. Hänen mukaansa ”puolueen sekatyömies” Matti Putkonen, Soinin pitkäaikainen avustaja, mainosmies, Jussi Jusula ja ex-kansanedustaja Raimo Vistbacka eivät tule toimeen keskenään.

"Vistbacka ja Putkonen eivät yhtään, eivät myöskään Jusula ja Putkonen. Vistbacka ja Jusula jonkin verran, ja nykyisin jo paremmin. Mutta he kaikki ovat minulle ja puolueelle tärkeitä”, Soini kirjoittaa.

”En tiedä, voivatko miehet olla mustasukkaisia asemastaan, mutta joskus tuntuu siltä että voivat.”

Jusula on Soinin oma löytö, Putkonen demareista loikannut vanha ay-jyrä ja Vistbacka kumppani jo SMP:n ajoilta. Soinin mukaan perussuomalaiset perustivat hän itse, Vistbacka, Urpo Leppänen ja Kari J. Bärlund. Leppänen kuoli vuonna 2010.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri Bärlund sai 2000-luvun puolivälissä ehdollisen vankeustuomion eduskuntaryhmän rahojen kavaltamisesta ja väärennöksestä. Soini on nyt valmis antamaan anteeksi.

”Mököttämisen aika on ohi. Tämän kirjan tullessa julki haluan tavata vanhan taistelutoverini ja katkaista kitkuisen katkeruuden kahleet. Taistelimme 25 vuotta yhdessä. Sillekin on annettava arvo”, Soini kirjoittaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?