Nämäkö muka omaan käyttöön? Katso kuvat Tullin käräyttämistä juomalasteista

Julkaistu:

Tulli on kuvannut alkoholilasteja, jotka tavalla tai toisella herättivät epäilyksen siitä, että juomat eivät olisi tulleet tuojan omaan käyttöön.
Alkoholikeskustelu on noussut jälleen esille muun muassa espoolaisen insinöörin Tere Sammallahden viinalaskelmien vuoksi.

IS kertoi keskiviikkona, kuinka Sammallahden blogikirjoitus viinalaskelmista on noussut supersuosituksi Facebookissa.

Kirjoituksessaan Sammallahti kertoi siitä, kuinka hän kävi tuttaviensa kanssa Tallinnassa päiväristeilyllä viime syksynä ja otti ylös paikan päältä ostamansa alkoholijuomien hinnat.

Hintaa ostoksille kertyi yhteensä 1 000,47 euroa. Miehen laskelmien mukaan Suomessa vastaavan lastin hinta olisi ollut 2 160,69 euroa.

Tullin mukaan alkoholin tuonti EU-maiden sisältä on ollut tänäkin vuonna vilkasta. Tullin rikostorjuntapäällikön Hannu Sinkkosen mukaan tulli ottaa vuosittain haltuunsa noin 100 000 litraa alkoholia.

- Yleisin peruste on se, että alkoholia tuodaan myyntiin. Verottomuuden edellytykset eivät täyty, Sinkkonen toteaa.

Hän painottaa, että tapaukset ovat yksilökohtaisia.

- Mutta kyllä sellainen herättää tullin huomion, jos henkilö hakee usean kerran lyhyen ajan sisällä alkoholia EU-maiden sisältä. Ei silloin ole kovin uskottava väite siitä, että henkilö tuo alkoholia ainoastaan omaan käyttöön, Sinkkonen kuvailee.Kun tulli on ottanut alkoholin haltuunsa, on mahdollista, että alkoholin voi saada takaisin maksamalla asiaankuuluvat verot. Muussa tapauksessa alkoholi pääsääntöisesti hävitetään.

Espoolaisen insinöörin toiminnassa ei ollut kyse rikoksesta, sillä alkoholi tuotiin omaan käyttöön.

Juttua on muokattu 30.3. kello 18.18. Siitä on poistettu uutiseen liittymätön kuva.


 

Ota kantaa

Oletko joskus tuonut ulkomailta alkoholia Suomeen myytäväksi?

Kyllä 16% En 84%
Ääniä yhteensä 62093

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt