Kaljavarkaat pakenivat polkuautoilla - saivat vankeutta ja sakkoja

Kaljavarkaat joutuivat turvautumaan kahteen polkuautoon, kun keikalla käytetyn henkilöauton matkan päättyi toheloinnin jälkeen ojaan.

23.3.2014 20:30

Viiden hengen janoinen joukko liikkui Myrskylässä ja Orimattilan Artjärvellä juhannusaattoyönä autoineen. Myrskylän Salen murto jäi yritykseksi kun hälytyslaitteet alkoivat soida ja joukko pakeni paikalta.

Artjärvellä viisikon jäsenistä yksi janoinen pääsi myymälään rikottuaan ikkunan ja sai olutta ja lonkeroa runsaan 130 euron edestä. Parikymppinen kuski sähläsi arvokkaan lastinsa kanssa ja matka päättyi ojan pohjalle. Juomalastin kuljetusongelman kaljavarkaat ratkaisivat ottamalla läheiseltä leirintäalueelta kaksi polkuautoa, mutta saivat poliisit peräänsä.

Poliisit tavoittivat kaksi polkuauton ratissa ollutta varasta kaljoineen. Päijät-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi kaksi parikymppistä miestä. Päätekijä sai varkaudesta, varkauden yrityksestä, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja ajokortitta ajosta 30 päivää vankeutta.

Mies valitti Kouvolan hovioikeuteen ja vaati rangaistuksen lyhentämistä. Käräjäoikeus ei ollut noteerannut tuomiossa vajaan kahden vuorokauden mittaista putkassaoloa, ja hovi leikkasi miehen tuomiosta kaksi päivää. Istuttavaa jää 28 päivää.

Varkauteen osallistunut rikoskumppani sai 300 euron sakot. Kaksikko joutuu korvaamaan kiinteistöjen korjauslaskun, joka on noin 2 000 euroa. Polkuautojen osuutta tapahtumiin ei käsitelty oikeudessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?