Sotesopu syntyi: Palveluiden järjestämisvastuu sotealueille

Kauan hierottu sote-sopu on syntynyt.

Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (vas.), pääministeri Jyrki Katainen, perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ja keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä hallituksen ja opposition yhteisessä tiedotustilaisuudessa sunnuntaina.

23.3.2014 12:54 | Päivitetty 23.3.2014 15:27

Katainen kertoo kuntien roolin muuttuvan merkittävästi, sillä palveluiden järjestämisvastuu kuuluu jatkossa sote-alueille.

Valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen mukaan kytkös kuntauudistuksen ja sote-uudistuksen välillä katkeaa. Sote-uudistuksella ei muuteta kuntarakennetta, hän kertoi tiedotustilaisuudessa.

Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) painotti aiemmin, että sote-palveluiden järjestäminen ratkaistaan nyt aivan uudelta pohjalta. Kuntien rooli muuttuu hänen mukaansa merkittävästi. Yksityiskohtia valmistellaan työryhmässä.   Pääministeri Jyrki Katainen kertoi tiedotustilaisuudessa, että saavutettu sote-ratkaisu ei ole vesitetty kompromissi. Sote-sopu perustuu viiden sote-alueen malliin, perustasolta erityistasolle.

Neuvottelutulos on tarkoitus löytää toukokuun loppuun mennessä, Katainen kertoi tiedotustilaisuudessa. Lakiesitys on tarkoitus tuoda eduskuntaan syksyllä.

Katainen sanoi, että kaikki puolueet joustivat. Ratkaisulla on suuri vaikutus kestävyysvajeen umpeen kuromisessa, hän korosti.

IS seuraa hetki hetkeltä alla olevassa ikkunassa tiedotustilaisuutta. Seuranta ei välttämättä näy kaikissa mobiililaitteissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?