Janne Niskalle oli rakenteilla 650 neliön luksustalo - katso kuvat suunnitelmista

Janne Niska suunnitteli itselleen ylellistä 650 neliön taloa, jota aiottiin alkaa rakentaa tänä keväänä.

Kuvassa Janne Niskan suunnitteilla olleen talon julkisivusta.

23.3.2014 9:01

Helmikuun lopussa yllättäen kuollut 38-vuotias nosturimiljonääri Janne Niska oli rakennuttamassa itselleen suurta arvoasuntoa Kauniaisiin.

Niska oli jo ostanut itselleen reilun 1200 neliön tontin viime joulukuussa. Kauppahinta oli hieman alle 800000 euroa.

Niskan oli tarkoitus purattaa tontilla sijainnut vanha puutalo ja rakentaa paikalle Villa Janneksi nimetty asuinrakennus, jossa olisi kerrosalaa 437 neliötä ja sen lisäksi 213 neliötä kellaripinta-alaa. Kyseessä olisi ollut Niskalle todellinen unelmatalo, jota suunniteltiin hänen mieliharrastustensa pohjalta.

Tämä rakennus oli määrä purkaa Niskan talon tieltä.

Hevimusiikista pitäneen ja rumpuja soittaneen Niskan taloon olisi tullut studio ja äänitystila.

Kellariin suunniteltiin kuusipaikkaista autotallia, sillä Niska harrasti arvoautoja. Niska harrasti myös puntinnostoa, joten Villa Jannen toiseen kerrokseen aiottiin tehdä kuntosali.

Taloon oli määrä tulla myös kaksi saunaosastoa, poreamme, kolme makuuhuonetta, parvekkeita ja ulkoterassi. Kellari ja kaksi muuta kerrosta olisi yhdistetty toisiinsa hissillä.

Hankkeen arkkitehti Pertti Hakamäki kertoo IS:lle, että Niska osallistui paljon talon suunnitteluun ja että hanke oli tälle tärkeä.

- Se oli hänelle räätälöity, ja hänen toiveidensa mukaan tehty talo, Hakamäki kertoo.

Vaalea rakennus aiottiin rakentaa betoniharkoista. Arkkitehti kuvaili muotokieltä "yksinkertaiseksi ja selkeäksi".

Kellarikerrokseen suunniteltiin tiloja kuudelle näyttelyautolle ja saunaosastoa. Kellarista oli tarkoitus päästä muihin kahteen kerrokseen myös hissillä.

Niskan asuntoa suunniteltiin aivan tämän viimeisiin hetkiin saakka. Pääsuunnittelijan selvitys Kauniaisen rakennusvalvontaan Villa Jannen rakentamisesta on päivätty 24. helmikuuta eli vain kolme päivää ennen Niskan kuolemaa. Työt haluttiin aloittaa takuita vastaan ennen rakennusluvan lainvoimaisuutta. Varsinainen rakentaminen haluttiin käynnistää tämän kevään aikana.

Asunnon oleskelutilat olisivat sijoittuneet ensimmäiseen kerrokseen, jossa olisi ollut olohuone, studio ja äänityshuone. Kerroksesta olisi ollut pääsy piha-alueelle ulkoterassin kautta.

Kuolemaa seuraavana päivänä rakennusyhtiön toimitusjohtaja, jonka Niska oli valtuuttanut hakemaan puolestaan rakennuslupaa, pyysi sähköpostiviestillä Kauniaisten kunnan rakennustarkastajaa keskeyttämään lupaprosessin toistaiseksi.

Toiseen kerrokseen olisi tullut suunnitelman mukaan makuuhuoneet, sauna-osasto ja kaksi parveketta, joista toisella olisi ollut suunnitelmien mukaan poreallas.

On kuitenkin mahdollista, että Villa Janne rakennetaan.

7. maaliskuuta Niskan valtuuttama toimitusjohtaja kirjoitti sähköpostissaan rakennustarkastajalle kuolinpesän tulleen tulokseen, että rakennuslupa haetaan ja tontilla oleva vanha talo puretaan.

- Valtakirjaa luvan jatkamiseksi ei ole voitu vielä saada, koska perunkirjoitus on kesken, Hakamäki sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?