Kotimaa

”Hän oli täydellinen bändikaveri” – Sleepy Sleepers -legenda kuoli

Julkaistu:

Kari ”Pitkä” Lehtinen kuoli maanantaiaamuna vaikeaan sairauteen 68-vuotiaana.
- Hän oli täydellinen bändikaveri. Huumorintajuinen kundi, jonka kanssa oli tosi hyvä olla. Heitettiin aina hyvää läppää, Saku Kuosmanen muistelee.
 
Kuosmanen soitti Pitkä Lehtisen kanssa Sleepy Sleepersin riveissä 1980-luvulla. Kuopiolainen Kuosmanen ehti oman soolouransa ohella soittaa kitaraa rymybändissä, jonka räväkkää maine on elänyt tänä talvena Kuka mitä häh? -menestysmusikaalissa.
 
Kuosmanen on kuitenkin 11 vuotta Lehtistä nuorempi. Parikymppisenä ikäero on huomattava. Pitkä oli Kuosmasen Sliippareihin liittyessä jo jonkinlainen legenda, aito lahtelainen ”roku”. Hän oli soittanut 1960-luvulla Charlies -yhtyeessä ja oli kokenut kaveri Sleepy Sleepersiä perustettaessa vuonna 1975.
 
- Pitkä oli myös erittäin hyvä basisti. Sen kuulee esimerkiksi Järkee vai ei -biisistä. Sen bassoriffi on erittäin hieno, Kuosmanen kehuu.
 
Lehtinen pysytteli kuitenkin taustalla niin lavalla kuin yhtyeen toiminnassa muutenkin. Hurlumhei-porukassa pitivät meteliä kaikki muut paitsi basisti.
 
- Meillä oli sanonta, että Pitkä sanoo korkeintaan kuusi sanaa päivässä, mutta ne ovatkin sitten täyttä asiaa!
 
Sleepy Sleepersin ja Charliesin lisäksi Pitkä Lehtinen soitti muun muassa Turo` s Hevi Gee - sekä Dave Lindholm ja Launeen K -bändeissä.

Lehtisen kuolemasta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti verkkosivuillaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt