4-vuotiaan lapsen törkeä pahoinpitely muistutti kidutusta – hovioikeus alensi isän tuomiota

Helsingin hovioikeus on alentanut pienen lapsen törkeään pahoinpitelyyn ja törkeään vapaudenriistoon syyllistyneen miehen ja naisen tuomiota.

21.2.2014 9:00

Helsingin hovioikeus katsoi Helsingin käräjäoikeuden tavoin, että kaksikko on vuoden 2011 marraskuun ja vuoden 2012 maaliskuun välisenä aikana eri tavoin törkeästi pahoinpidellyt 4-vuotiasta lasta ja rajoittanut hänen liikkumistaan. Teoista aiheutui pienelle lapselle lukuisia erilaisia fyysisiä ja psyykkisiä vammoja.

Lapsen isä vaati syytteen osittaista hylkäämistä ja joka tapauksessa rangaistuksen alentamista. Myös nainen vaati syytteiden osittaista hylkäämistä.

Hovioikeus katsoi, että miehen ja naisen menettely on ollut poikkeuksellinen ja se on kohdistunut pieneen lapseen, joka on joutunut kokemaan vakavaa fyysistä ja psyykkistä kaltoin kohtelua. Hovioikeuden mukaan teko on muistuttanut kidutusta.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi kaksikon vuonna 2012 11 vuoden vankeusrangaistukseen. Hovioikeus totesi tämänpäiväisessä tuomiossaan, että kaksikon rangaistus oli liian ankara varsinkin, kun törkeän pahoinpitelyn enimmäisrangaistus on 10 vuotta ja törkeän vapaudenriiston 4 vuotta.

Hovioikeus alensi kaksikon vankeusrangaistuksen kahdeksaan vuoteen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?