Sanoma käynnisti oikeustoimet Harry Harkimon yhtiötä vastaan

Julkaistu: , Päivitetty:

Mediakonserni Sanoma on käynnistänyt oikeustoimet Hartwall Arenan entistä omistajaa Hjallis Promotion Ab Oy:tä vastaan. Harkimolle saatettiin keskiviikkona tätä varten tiedoksi hukkaamiskieltohakemus.
Sanoma jättää haastehakemuksen Helsingin käräjäoikeuteen lähiaikoina. Haasteen taustalla on viime kesäkuussa tapahtunut Hartwall Arenan kauppa, jossa Sanoman mukaan on epäselvyyksiä.

Hjallis Promotionin omistaja Harry Harkimo myi Hartwall Arenan venäläis-suomalaiselle liikemiehelle Gennadi Timtshenkolle sekä Arkadi, Boris ja Roman Rotenbergin muodostamalle perheyhtymälle pian sen jälkeen, kun oli ensin lunastanut areenaa pyörittäneen Helsinki Halli Oy:n määräysvaltaiset C-sarjan osakkeet itselleen. Harkimo osti C-osakkeet yhtiön pienosakkailta, muun muassa Sanomalta, mutta ei Sanoman mukaan kertonut myyjille mitään aikeistaan kaupata osakkeet edelleen venäläisoligarkeille.

Kauppaoikeuden professori Matti J. Sillanpää painotti viime heinäkuussa Ilta-Sanomissa, että on vastoin lakia tehdä salassa muilta omistajilta kauppoja, joissa on ehtoja esimerkiksi omistusosuudesta.

- Jos venäläiset esimerkiksi edellyttivät, että he ostavat areenan vain, jos he saavat 60 prosentin osuuden yhtiöstä, ja Harkimo on sitten tämä tieto mielessä hankkinut osuuksia muilta omistajilta, Sillanpää linjasi tuolloin.

Harkimo on myöhemmin sanonut tarvinneensa nämä osakkeet voidakseen neuvotella areenakaupoista suoraan venäläisoligarkkien kanssa. Harkimo on vakuuttanut myyneensä osakkeet venäläisille ostohintaa vastaavalla summalla, mutta ei ole ollut valmis todistamaan väitettään osapuolten viime kuukausina käymissä neuvotteluissa. Koska sopua ei ole syntynyt neuvottelemalla, Sanoma haluaa jättää epäselvyydet käräjäoikeuden ratkaistavaksi.

- Harkimolla oli kaksoisrooli halliyhtiön hallituksen puheenjohtajana ja pääomistajana. Haluamme nyt varmistaa sen, etteivät roolit ole menneet sekaisin ja että kaikkia osakkeenomistajia on käsitelty tasapuolisesti, Sanoman toimitusjohtaja Harri-Pekka Kaukonen perusteli Ilta-Sanomille jo heinäkuussa 2013.

Myös liikemies Thomas Zilliacus harkitsi pitkään oikeustoimia Hjallis Promotionia vastaan, mutta luopui aikeistaan yllättäen tammikuussa.

IS ei tavoittanut torstai-iltana Harry Harkimoa kommentoimaan asiaa.

Ilta-Sanomat on osa mediakonserni Sanomaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt