Slunga-Poutsalo: Antti Rinne syyllistyi vihapuheeseen

Julkaistu: , Päivitetty:

Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsaloa sanoo, että ammattiliitto Pron puheenjohtaja Antti Rinne harrastaa vihapuhetta.
- Mikäli PRO:n puheenjohtaja Antti Rinne voittaa Sdp:n puheenjohtajakisan, vaarantaa se perussuomalaisten ja Sdp:n osallistumisen samaan hallitukseen. Tulikohan Rinteellä mietittyä tätä, kun otti vihapuheen aseekseen tavoitellessaan puheenjohtaja Urpilaisen jakkaraa, Slunga-Poutsalo kysyy tänään julkistamassaan tiedotteessa.

 

Slunga-Poutsalon mukaan Rinteen puheet loukkaavat varsinkin Pron jäseninä olevia perussuomalaisia.Antti Rinne otti perussuomalaiset maalitaulukseen Helsingin Sanomien haastattelussa sunnuntaina. Rinne sanoi, ettei perussuomalaisilla ole arvoja.

- Ne puhuvat tietyistä asioista ihan ok, mutta kun arvopohja puuttuu, voidaan yhtäkkiä olla rasistisia ja fasistisia, Rinne sanoi Helsingin Sanomissa.

"Olemme joutuneet rauhoittelemaan heitä"


Slunga-Poutsalon mukaan Rinteen puheet ovat herättäneet suuttumusta perussuomalaisissa ay-aktiiveissa. Slunga-Poutsalon mukaan Rinteen puheet loukkaavat varsinkin Pron jäseninä olevia perussuomalaisia.  Hänen mukaansa ammattiliitoissa olevat perussuomalaiset ovat olleet yhteydessä puoluetoimistoon ja uhanneet erota ammattiliitosta.

- Olemme joutuneet rauhoittelemaan heitä, perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo toteaa tiedotteessa.
Hänen mukaansa suomalaisen työn ja yrittämisen puolustaminen on perussuomalaisten ykkösasia.

- Laitamme suomalaisten hyvinvoinnin arvopohjamme mukaisesti maailman parantamisen edelle. Jos se puheenjohtaja Rinteen mielestä on rasismia ja fasismia, niin kyllä Sdp:n ja ay-eliitin perinteinen arvopohja on täysin hukassa.

Slunga-Poutsalo varoittaa STT:n mukaan, ettei puolue ehkä voi mennä hallitukseen Sdp:n kanssa, jos puoluetta johtaa Pron puheenjohtaja Antti Rinne.

Myös muissa perussuomalaisissa Rinteen kommentit ovat herättäneet suivaantumista. Kansanedustaja Kaj Turunen kertoo Twitterissä tehneensä Rinteen puheista rikosilmoituksen.


Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt