Urpilainen teki sen taas: "Aivan aluksi haluaisin kiittää"

Sdp:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen heitti jälleen legendaarisen avauslauseensa puolueensa risteilyllä.

18.1.2014 19:48 | Päivitetty 18.1.2014 21:38

Sdp:n puheenjohtajan Jutta Urpilaisen kiitokset tuli tahattoman koomisesti tunnetuksi, kun hän kuntavaalien 2008 aikaan Sdp:n kokiessa tappion aloitti toistuvasti puheenvuoronsa sanoilla "aivan aluksi haluaisin kiittää".

Urpilaisen puhuessa Silja Europalla ay-väelle hän aloitti jälleen puheenvuoronsa sanomalla "aivan aluksi haluaisin kiittää". Hän kiitteli kuuntelijoitaan siitä, että työmarkkinajärjestöt pääsivät keskinäiseen sopuun loppusyksystä ja työmarkkinoille saatiin synnytettyä keskitetty tulopoliittinen ratkaisu.

Jutta Urpilainen halusi kiittää myös Silja Europalla.

Puheenjohtaja nimesi kolmeksi lähestyvien EU-vaalien tavoitteiksi työllisyyden lisäämisen, veroparatiisien ja harmaan talouden kitkemisen sekä Euroopan "ihmisvetoisen" kehittämisen

- Meillä on maita, joissa nuorisotyöttömyys on 65 prosenttia, esimerkiksi Espanja. Meillä on mahdollista saada sellainen parlamentti ja päätöksentekijöitä, jotka haluavat vahvistaa työllisyyttä, Urpilainen muotoili.

- Jos pystymme osoittamaan, että meillä on näkemyksiä millä arvoilla kehitetään Eurooppaa, markkinoiden vai ihmisten ehdoilla. Niin uskon, että suuri osa suomalaisista haluaa nähdä, että Eurooppaa kehitetään ihmisten ehdoilla, hän lisäsi.

Jutta Urpilainen ja Tarja Halonen keskustelivat Sdp:n puolueristeilyllä.

Urpilainen myös totesi, että viime päivinä elinkeinoelämän suulta on kuultu puheenvuoroja, jotka osoittavat, että "ideologinen kamppailu ei ole ohi".

- Poliittisen oikeiston tahtotila ja tavoite on, että pitäisi heikentää ay-liikkeen voimaa, hän sanoi.

- Ideologiselle keskustelulle on tässä ajassa tilausta, Urpilainen pohdiskeli.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?