Hardwick tyrmäsi Siilasmaan kieli-idean - "Kuulostaa ihan vitsiltä"

Julkaistu:

Englantilais-suomalainen teatteri- ja televisio-ohjaaja Neil Hardwick tyrmää ajatuksen siitä, että englannista pitäisi tehdä Suomen virallinen kieli.
Ajatuksen heitti ilmoille Nokian hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa eilen Selkäranka-seminaarissa Helsingissä.

Seminaarissa puhunut Siilasmaa kaipasi rohkeita ja ennakkoluulottomia avauksia Suomen taloudellisen tulevaisuuden parantamiseksi.

Esimerkkinä hän mainitsi, kannattaisiko pohtia englannin kielen tekemistä Suomen viralliseksi kieleksi.

Hardwickia ajatus lähinnä huvittaa.

- Ajatus kuulostaa ihan vitsiltä, enkä minä osaa ottaa sitä vakavasti. Suomessa puhutaan suomea tietysti. Minä en keksi yhtään syytä, miksi Suomessa pitäisi olla virallisena kielenä englanti, Espanjasta tavoitettu Hardwick kommentoi.

Aihe on herättänyt runsaasti keskustelua myös IS:n verkkosivuilla. Siilasmaan ilmoille heittämä ajatus on saanut niin myönteistä kuin kielteistä kannatusta.

Kyllä! Tämä loisi uusia työpaikkoja ja parantaisi suomalaisten työllisyystilannetta Euroopassa. Jo nyt Suomessa lähes jokainen osaa edes vähän englantia, toisin kuin ruotsia, jota harva osaa", Järkeä päätöksiin -nimimerkki totesi.

Loppupelissä tuo johtaisi suomen kielen näivettymiseen ja kuolemiseen. Ei missään nimessä englantia viralliseksi”, muistutti minävaan-nimimerkki.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt