Pohjanmaan tulvat pahimmillaan tänään – katso kuvat

Julkaistu:

Tulvavesi nousi lauantaina tielle ja pelloille Pohjois-Pohjanmaalla. Tilanteen arvioidaan helpottavan tämän päivän tulvahuippujen jälkeen.
Pohjois-Pohjanmaan Siikalatvalla vesi nousi lauantaina Mankilaan vievälle Pason tielle. Tie on jouduttu toistaiseksi sulkemaan liikenteeltä. Paikalla olevan IS:n valokuvaajan mukaan vesi virtaa myös viereisillä pelloilla.Pohjanmaan tulvatilanne on tällä hetkellä pahimmillaan. Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjanmaan alueiden lähes kaikkien jokien arvioidaan saavuttavan tänään virtaamahuippunsa. Sen jälkeen tilanteen pitäisi alkaa vähitellen hellittää.

Etelä-Pohjanmaan ely-keskuksen mukaan järvien vedenpinta on silti edelleen nousussa.

- Jokien suuret virtaamat lisäävät kuitenkin hyydepatoriskiä, kun säät kylmenevät, sanoo ely-keskuksen tulvapäivystäjä Kim Klemola.Myös Pohjois-Pohjanmaalla osassa Oulun eteläpuolisista joissa on rauhoittumisen merkkejä.

- Kala- ja Pyhäjoessa virtaaman nousu alkaa tasoittua, mutta Siikajoen Mankilan alueella Harjunnivassa virtaamat ovat nousussa, kertoo Pohjois-Pohjanmaan ely-keskuksen vesivararyhmän päällikkö Olli Utriainen.

Oulun pohjoispuolisissa joissa Kiiminki- ja Iijoessa virtaamat ovat kovassa nousussa. Jääpatojen riski on ainakin Kiiminkijoessa. Utriaisen mukaan vaarana on, että Kiiminkijoen läheisyyteen rakennetut kesämökit saattaisivat kastua jääpatojen liikkeistä.

Tulvien peittämiä peltoja ja teitä lukuun ottamatta joulutulvan aiheuttamat vahingot ovat toistaiseksi jääneet vähäisiksi.


Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt