Oululainen kuvaaja taltioi upeat taivaan valopilarit - katso kuva!

Julkaistu:

Revontulia yleensä kuvaava Thomas Kast huomasi näyttävät valopilarit kauppareissulla.
Astronomy Picture of the Day –verkkosivustolle pääsevät vain harvat ja valitut. Yhdysvaltain avaruushallinnon NASA:n ja Michiganin teknillisen yliopiston verkkosivulla julkaistaan yksi universumia esittävä kuva päivässä, ja kilpailu sivulle pääsystä on kovaa. Oululaisen Thomas Kastin kuva valittiin päivän kuvaksi viime keskiviikkona.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Yle.

– Olin kauppareissulla ja unohdin kissanruoan ja lähdin hakemaan sitä. Näin valopilarit kaupan pihalla ja hain kameran kotoa, Kast kertoo Ilta-Sanomille.

Vajaa pari vuotta vasta tosissaan kuvannut Kast on nähnyt valopilareita aiemminkin, muttei koskaan näin voimakkaina. Valopilarit ovat valon heijastumia jääkiteistä.

– Olen nähnyt valopilareita ehkä noin kerran vuodessa, muutaman vuoden ajan. Se mitä yleensä näen, on paljon haaleampia pilareita.

Kast kuvaa eniten revontulia ja maisemakuvia. Ilta-Sanomat julkaisi syyskuun alussa Kastin ottaman kuvan kuukaaresta.

”Huomasin, että ihmiset pitävät kuvistani”


Tosissaan Kast alkoi kuvata vuorotteluvapaalla, vajaa kaksi vuotta sitten. Tuolloin innokas valokuvaaja saattoi taltioida revontulia koko yön, kun aamulla ei tarvinnut herätä aikaisin.

– Viime vuoden alussa huomasin, että ihmiset pitävät kuvistani.

Nykyään Kastilla on päivätyö ja perhe, jotka hieman rajoittavat kuvausharrastusta. Silti, jos taivaalla leimuavat näyttävät revontulet, Kast ottaa kameransa ja lähtee taltioimaan kaunista näkyä.

Vaimo suhtautuu Kastin harrastukseen kannustavasti.

– Vaimo hyvin tukee ja ymmärtää ja näkee, miten iloinen olen, kun tulen kuvaamasta.

Kast kertoo kuvanneensa pienestä pitäen ja on Ylen mukaan kuvannut muun muassa Saksan Geo-lehdelle ja uutiskanava NBC:n uutisblogiin.

Katso Astronomy Picture of the Day -sivuston muut kuvat täältä.
Lisää Thomas Kastin kuvia voit katsella täältä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt