Näin itseään "kiakkovieraiksi" väittävät perustelevat verkossa toimintaansa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Näin itseään "kiakkovieraiksi" väittävät perustelevat verkossa toimintaansa

Takku.net-sivustolla julkaistiin lauantai-iltana kirjoitus, jonka ovat allekirjoittaneet "muutamat kiakkovieraat".

Itseään kiakkovieraiksi väittävät ovat julkaisseet verkossa kirjoituksen, jossa he perustelevat perjantain toimintaansa Tampereella.

7.12.2013 21:26 | Päivitetty 7.12.2013 21:46

Ei ole kuitenkaan varmuutta siitä, että kirjoituksen taustalla olisi Tampereen mellakointiin osallistuneita tahoja.

Aktivistifoorumin kirjoituksessa "kiakkovieraiksi" itseään väittävät vähättelevät väkivaltaa ja aiheutettuja vahinkoja sekä viljelevät voimakasta retoriikkaa: poliisia nimitellään ohranaksi ja veteraanit ovat "uhreja kansallismielisyyden alttarilla". Ohrana oli perinteinen kommunistien käyttämä haukkumasana virkavallalle.

Kirjoituksessaan nämä itseään "kiakkovieraiksi" kutsuvat perustelevat toimintaansa mellakaksi revenneessä itsenäisyyspäivän mielenosoituksessa Tampereella.

- Näytettiin pienelle sikailevalle porhokerholle, että niiden saunaseurojen touhuja ei katsota hyvällä. Ne leikkaavat elämän perusedellytyksistä, jotta voivat viedä rahamme pankkiirikavereilleen Luxemburgiin ja nostaa isompia osinkoja veroparatiiseihin, kirjoitus alkaa.

Itseään "kiakkovieraiksi" esittelevien kirjoittajien mukaan Suomi on edelleen luokkayhteiskunta, jossa "rikkaat juhlivat, köyhät laskevat senttejä ja keskiluokka pelkää tippuvansa hyvinvoinnistaan kadulle".

- Etelä-Euroopan tapahtumat ovat osoittaneet, että kukaan ei ole turvassa kun pankkiirit pitää pelastaa, kirjoituksessa mainitaan.

- Illan aikana ohrana kynättiin 6-1. Tietääksemme kaikki kiinniotot tehtiin jatkoajalla ja pääosin satunnaisesti. Tukea ja solidaarisuutta kiinniotetuille!

"Kiakkovieraat" kirjoittavat olevansa sotaveteraanien puolella. Veteraaneja he pitävät "uhreina kansallismielisyyden alttarilla".

Kirjoituksessa kritisoidaan sitä, että mielenosoittajat on leimattu humalaisiksi rikollisiksi ja rähinöitsijöiksi.

- Kiakkovieraisiin mahtuu kaikenlaista sekaväkeä, mutta viestimme oli selkeä. Ei sotaa kansojen välille, ei rauhaa luokkien välille, kirjoittavat viestinsä epäselvyydestä kritisoidut "kiakkovieraat".

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?