Uusi, raju väite: Räty uhkasi lopettaa Ailuksen palkanmaksun

Julkaistu:

Keskustan puoluevaltuutettu Marjut Sassi syyttää Kevan hallitusta ja keskustalaisia likaisesta pelistä tapahtumasarjassa, jonka päätteeksi Merja Ailus jätti Kevan toimitusjohtajan toimen. Ailus jätti eroilmoituksensa myöhään perjantai-iltana.
Sassin mukaan Ailusta painostettiin eroon hyvin vahvoilla taloudellisilla keinoilla.

"Merjalle ilmoitettiin, että ellei hän kahden tunnin sisällä allekirjoita eroanomusta, palkka katkeaa välittömästi ja asunnosta joko tulee lähtö tai vuokra nousee normaalitasoon, mikä luultavasti olisi ollut useita tuhansia", Sassi kirjoitti kotisivuillaan lauantaina.

Painostajina olivat Sassin mukaan Kevan hallituksen puheenjohtaja Laura Räty, varapuheenjohtaja Kari Nenonen ja hallituksen jäsen, keskustan kansanedustaja Juha Rehula.

Sassi väittää kirjoituksessaan, että erosopimus, johon Ailusta torstaina yritettiin taivutella painostuksen avulla, oli heikompi kuin se, joka hänen kanssaan neuvoteltiin perjantaina. Ailus saa irtisanomiskorvauksena 303 000 euroa.

"Merja otti torstaiyönä riskin eikä allekirjoittanut paperia. Hän halusi hallituksen olevan tietoinen kolmikon toimista. Hallituksen kokouksen aikana Merjan ja Kevan lakimiesten keskinäisissä neuvotteluissa päästiin lopputulokseen, joka ei uhkaa ainakaan välittömästi perheen asumista ja toimeentuloa", Sassi kirjoitti.

Kevan hallituksen puheenjohtaja Laura Räty kiistää Sassin painostuspuheet.

- Sen voin sanoa, että ketään ei ole painostettu yhtään mihinkään. Muita yksityiskohtia en kommentoi, Räty sanoi IS:lle lauantaina.

Marjut Sassi ei halunnut kommentoida lauantaina IS:lle väitteitään. IS ei saanut yhteyttä Merja Ailukseen. Sassi on poistanut osan alkuperäisestä blogikirjoituksesta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt