Näin paljon kansanedustajat tienaavat vanhempainvapaalla

Äitiys- tai isyysloma ei rokota kansanedustajan kukkaroa. Edustajat saavat lomallakin kansanedustajan palkan ja etuudet - yhteensä yli 7.000 euroa kuukaudessa.

Kansanedustajat saavat pitää täyden palkkansa myös perhevapaan aikana.

19.10.2013 2:15

He saavat koko ajalta täyttä palkkiota ja eduskunnan kulukorvausta, vahvistaa eduskunnan tilitoimiston toimistopäällikkö Pertti Rosila IS:lle.

Edustaja voi olla äitiys- tai isyysvapaalla kuinka kauan tahansa, eikä palkkaa vähennetä missään vaiheessa. Periaatteessa vapaalla voi olla vaikka kolme vuotta, mutta tällaisia edustajia ei ole ollut, Rosila kertoo.

  Edustaja voi olla äitiys- tai isyysvapaalla kuinka kauan tahansa, eikä palkkaa vähennetä missään vaiheessa.

Kelan isälle tai äidille maksamat päivärahat ja muut etuudet menevät kansanedustajien kohdalla työnantajalle, jos edustaja on sellaisia hakenut.

Käytännössä varsinkin isien kohdilla paperityötä kuitenkin vältetään.

- Olemme yhteisymmärryksessä todenneet, että on pienempi vaiva ilmoittaa vain poissaolo keskuskansliaan, eikä anoa etuuksia Kelalta. Se on vain epätarkoituksenmukaista rahansiirtoa valtion toisesta taskusta toiseen, Rosila sanoo.

Eduskunnan valiokuntiin voidaan pidemmän vapaan ajaksi nimittää toinen edustaja. Tästä päättävät eduskuntaryhmät.

Mikään ei kuitenkaan estä vapaalle jäänyttä edustajaa osallistumasta eduskuntatyöhön ja äänestyksiin oman aikataulun niin salliessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?