Hakkarainen tivasi Syyrian pakolaisista kesken budjettikeskustelun: "Mitä jos miehet tulevat?"

Julkaistu:

Eduskunta
Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen (ps) kyseli kesken budjettikeskustelun Syyrian pakolaisista Päivi Räsäseltä.
Kansanedustaja Jussi Halla-aho (ps) teki muutama päivä sitten kirjallisen kysymyksen Suomen hallituksen päätöksestä ottaa 500 pakolaista Syyriasta.

Hakkarainen jatkoi teemalla tiistaina eduskunnassa.

- Minkälaisia pakolaisia sieltä tulee? Onko pakolaiset naisia ja lapsia, jotka eniten kärsivät, vai ovatko he miehiä? Mitä jos miehet tulevat? Jatkuuko sama kuin Syyriassa, Hakkarainen kyseli.

Hakkarainen tuli varta vasten kello 17 jälkeen kysymään asiaa sisäministeri Päivi Räsäseltä (kd).

- Pakolaisleireillä suurin piirtein heistä puolet ovat lapsia. Kyllä ne ovat haavoittuvammassa asemassa olevia, joita Suomeen otetaan. Supo on tässä mukana. Emme ota pakolaisia, joilla on yhteyksiä terrorismiin, Räsänen vastasi Hakkaraiselle.

Räsäsen mukaan suojelupoliisi on pakolaisten valinnassa aktiivisesti mukana, kertoo STT.  Suomi pyrkii varmistamaan, ettei Syyriasta tulevien pakolaisten joukossa ole henkilöitä, joilla olisi yhteyksiä terrorismiin tai sotatoimiin.

"Viiden vuoden mällitakuussa ei ole järkeä"


Aiemmin budjettikeskustelussa Timo Soinin puhe sai aikaan vilkasta sananvaihtoa.

Oppositiojohtaja Soini (ps) ilmaisi kannanottonsa, että hän ei ymmärrä, miksi kuntien työntekijöille on luvattu viiden vuoden takuu omista työpaikoistaan kuntaliitoksissa.

- Aivan käsittämätöntä, että kunnanjohtajille, koulutoimenjohtajille on taattu työpaikat. Tarvitsemme laitoshoitajat ja palomiehet. Viiden vuoden mällitakuussa ei ole järkeä, Soini sanoi.

Sdp:n varapuheenjohtaja Antti Lindtman (sd) otti kiinni Soinin puheisiin kuntien työntekijöiden viiden vuoden työtakuun romuttamisesta.

- Olen pettynyt Soiniin. Jos kuntaliitos tulee, heitä uhkaa irtisanominen, Lindtman summasi Soinin puheen.

- Sanoin päinvastoin kuin Lindtman. Apulaiskaupunginjohtajia, virastopäällikäitä ja pikkunilkkejä voi irtisanoa mistä tahansa, Soini vastasi Lindtmanille.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt