Kotimaa

Kemiläisessä autotallissa räjähti tykinammus - 27-vuotias mies kuollut

Julkaistu: , Päivitetty:

Evakuoitu alue
Kemissä tapahtui perjantai-iltana räjähdys. Karihaaran kaupunginosassa Varpulankadulla kello 18:n jälkeen sattuneessa räjähdyksessä kuoli 27-vuotias kemiläismies. Räjähdyksessä haavoittunut on 24-vuotias mies niin ikään Kemistä.
24-vuotias mies on sairaalassa hoidettavana. Hänellä ei ole välitöntä hengenvaaraa.

Puolustusvoimien asiantuntijat ovat saapuivat yöllä Rovaniemeltä onnettomuusalueelle. Ammuksista vaarallisimpia on eristetty yön aikana. Alueen raivaustyö jatkunee pitkälle aamupäivään. Ammukset kuljetetaan poliisin mukaan todennäköisesti Rovaniemelle räjäytettäviksi.

Kemiläisessä omakotitalossa räjähti sodanaikainen tykinammus eilen iltakuuden aikaan, kun nuoret miehet olivat käsitelleet sitä. Vielä ei ole tietoa, mitä he tarkalleen ottaen olivat tehneet ammukselle. Alue on evakuoitu eikä välitöntä vakavaa vaaraa enää ole.

Toista sataa evakuoitiinKemissä evakuoitiin perjantaina kodeistaan toistasataa ihmistä omakotitalon autotallissa sattuneen räjähdyksen vuoksi.

Tapahtumakiinteistössä on useita muitakin räjähteitä, joita raivaamaan on paikalle saapunut puolustusvoimien yksiköitä. Räjähteiden joutumista taloon selvitellään.

Poliisin mukaan vakava räjähdysvaara on ohi.

– Pommeja aletaan tuskin siirtää yön aikana, arvioi vanhempi konstaapeli Aki Kallatsa iltakymmenen jälkeen.


Omakotitaloalueelta on evakuoitu noin 50-60 taloa, yhteensä toistasataa ihmistä.

Heistä vain kymmenkunta on evakuointikeskuksena toimivalla Karihaaran koululla, loput ovat etsineet tilapäismajoituksen itse. Pelastuslaitoksen mukaan yhden tieosuuden asukkaat ovat päässeet palaamaan takaisin koteihinsa.

Raivaustöiden ja alueen eristämisen kestoa poliisi ei osannut puolen yön aikaan arvioida.

Tapahtumien etenemisestä kerrotaan lisää  viimeistään lauantaiaamuna kello 9, sanoi poliisi.
Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt