Jakoi "suhdevihjauslappuja" postiluukuista - 1740 euroa sakkoa

Naapuri esitti valheellisia vihjauksia, että taloyhtiön puheenjohtajalla olisi ollut suhde lenkkikaveriinsa.

4.9.2013 13:18

Hän esitti vihjauksensa laittamalla puheenjohtajasta ja naisesta kuvan ja halventavan tekstin rappukäytävän ilmoitustaululle ja jakoi sen rapun postilaatikoihin.

Käräjäoikeus langetti naapurille kahdesta kunnianloukkauksesta 60 päiväsakkoa. Hän joutuu maksamaan 1740 euron sakot. Naapuri yritti viedä asian hovioikeuden käsittelyyn, mutta Helsingin hovioikeus ei antanut tänään asialle jatkokäsittelylupaa.

Naapuri, keski-ikäinen mies, perusti vihjauksensa siihen, että hän oli nähnyt henkilöt yhdessä mm. lähibaarissa, nainen oli puolustanut taloyhtiön puheenjohtajaa naapuria vastaan ja nainen oli ollut puheenjohtajan auton kyydissä. Naapuri nimitteli naista loukkaavasti kakkosvaimoksi ja miestä kaksiavioiseksi.

Taloyhtiön puheenjohtaja kertoi oikeudessa, kuinka hän oli ollut aamukävelyllä ystävänsä, lenkkikaverinsa kanssa, kun naapuri oli pysäyttänyt autonsa, hypännyt valokuvaamaan heitä ja huutanut raivokkaasti syytöksiä. Puheenjohtajan mukaan naapuri oli käynyt myös hänen vanhempiensa luona esittelemässä kuvaa.

Puheenjohtajan ja naisen mukaan väitteet suhteesta eivät pitäneet paikkaansa. Väite oli aiheuttanut heitä kohtaan häpeällistä katsantoa ja oli tuntunut ikävältä.

Oikeus totesikin, että arkikokemuksen mukaan mikään naapurin kertomista seikoista ei viittaa mihinkään muuhun kuin ystävyyteen. Oikeuden mukaan naapurin tarkoituksena oli taloyhtiön puheenjohtajan ja naapurille tuntemattoman naisen halventaminen. Väitteet aiheuttivat valheellisten vihjausten kohteille kärsimystä.

 

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?