Tutkinnanjohtaja: "Mikään näyttö ei kytkenyt Aueria murhan tekijäksi"

Komisario Juha Joutsenlahti todistaa parhaillaan Anneli Auerin oikeudenkäynnissä Satakunnan käräjäoikeudessa.

Entinen tutkinnanjohtaja komisario Juha Joutsenlahti saapui Satakunnan käräjäoikeuteen keskiviikkona aamupäivällä.

4.9.2013 10:08

Ulvilan murhan ensimmäisenä tutkinnanjohtajana toiminut komisario Juha Joutsenlahti vakuutti Satakunnan käräjäoikeudessa, että hän ei sulkenut missään vaiheessa Anneli Aueria pois mahdollisena tekijänä.

Kyse oli Joutsenlahden mukaan yksinkertaisesti siitä, ettei mikään näyttö yksinkertaisesti kytkenyt Aueria murhan tekijäksi.  

Juha Joutsenlahti vakuutti käräjillä, ettei missään vaihessa sulkenut Anneli Aueria pois mahdollisten tekijöiden joukosta.

 

- Tällaisessa tutkinnassa ei voi sulkea ketään pois. Tässä jutussa oli erityisen hankalaa se, että oli paljon liikkuvia osia, kytköksiä työpaikkaan, sukulaisiin, harrastuksiin ja ystäviin, joiden piiristä saattoi tulla motiivi, Joutsenlahti sanoi.

Hänen mukaansa Aueria tutkittiin mahdollisena tekijänä moneenkin otteeseen ja eri syistä.

- Jossain vaiheessa syytettiin, että miksei Aueria epäillä vakavammin. Sanoin, että jos saatte Anneli Auerista tekijän kun otetaan huomioon kaikki verijäljet, hätänauhat ynnä muut, niin siitä vaan.

Joutsenlahti sanoi ehdottaneensa jo kolmen kuukauden kuluttua, että juttu siirrettäisiin keskusrikospoliisille. Siitä oli jo sovittukin yksikkötasolla, mutta sitten silloinen lääninpoliisijohtaja Mikko Paatero ilmoitti, ettei käy.

Joutsenlahti oli lopulta tutkinnanjohtajana vuoden ja kahdeksan kuukautta.  

Anneli Auer saapui oikeuteen keskiviikkona poliisin saattelemana.

 

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?