Lapissa myydään eniten viinaa - mutta tiedätkö syyn?

Julkaistu:

Eniten alkoholia asukaslukuun nähden ostetaan Lapissa ja vähiten Pohjanmaalla.
Pohjanmaalla puhdasta alkoholia ostettiin kesäkuun loppuun mennessä noin 1,11 litraa asukasta kohti – toisin sanoen noin puolet kärkipäätä pitävän Lapin luvuista. Miksi pohjalaiset eivät ota Pohjanmaan kautta?

Alkon Pohjanmaan aluepäällikkö Harri Kankaala arvioi, että rannikkoalueella suositaan viinejä väkevien juomien sijaan. Tällöin kokonaisalkoholin kulutus on tietysti pienempää.

- Voi myös olla, että Pohjanmaalla on henkilöitä, jotka eivät ehkä kuluta alkoholia niin paljon, Kankaala sanoo.

Lapissa juodaan eniten

Parhaiten kauppa taas käy Lapissa. Siellä asukasta kohti on puolessa vuodessa ostettu noin 2,2 litraa puhdasta alkoholia. Viinamäärä vastaa lähes tusinaa puolen litran Koskenkorva-pulloa.

Kaula kakkossijaa pitävään Etelä-Savoon on melkoinen: siellä alkoholia ostettiin 1,58 litraa asukasta kohti. Eniten Lapissa ostetaankin juuri vodkaa ja viinaa, joita alueen Alkoissa myytiin jopa 465 000 litraa.

Lapin aluepäällikkö Kaija-Leena Kerkelä ei myönnä, että lappilaiset olisivat muita kovempia ryyppäämään.

Sen sijaan pääsyynä korkeisiin myyntilukuihin on matkailu. Hiihto- ja muiden turistien "urheilujuomien" lisäksi viinaostoksilla käydään myös rajan takaa.

- Norjalaisiahan käy rajan pinnassa muutenkin kaupassa Suomen puolella. Sillä on merkitystä myös meidän myynnillemme, Kerkelä sanoo.

Luvut on laskettu Alkon tammi-kesäkuun tilastoista. Maakuntien asukasluvut on mitattu vuodenvaihteessa.

Ota kantaa

Oletko ostanut viinaa Lapissa?

Kyllä 55% En 45%
Ääniä yhteensä 7450

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt