Uhkaako ukkosmyrsky taas viikonlopun kesätapahtumia?

Julkaistu:

Porin Sonisphere-festivaalin kävijät joutuivat kokemaan viikonloppuna ukkosmyrskyn tuhovoiman. Uhkaako sama kauheus ensi viikonlopun kesätapahtumia?

Porissa festivaalivieraita loukkaantui, tapahtuma jouduttiin keskeyttämään pariksi tunniksi ja yksi pääesiintyjistä peruutti, kun rajuilma iski yllättäen alueelle.

Myös tulevana viikonloppuna eri puolilla maata järjestetään useita festivaaleja, urheilukisoja sekä muita suuria ulkoilmatapahtumia.

Meteorologi Juhana Hyrkkänen Ilmatieteen laitokselta sanoo, että seuraava myräkkä saattaa olla ovella jo viikon lopulla.

- Perusresepti näyttäisi olevan koossa, kun on kosteutta ja viikonloppuna tulossa näillä näkymin lämmintä ilmaa kaakosta. Ennusteen pituus on kuitenkin viiden vuorokauden tuntumassa, joten kovin luotettavasti ei vielä mitään voi sanoa.

Helsinki City Marathonin kilpailujohtaja Pertti Raunio sanoo, että maratonin 30-vuotisen historian aikana sää on vaihdellut, mutta aina on pystytty juoksemaan.

- Jos poikkeukselliset sääolosuhteet sattuvat kohdalle, niille ei voi mitään. Vuonna 1987 vettä tuli niin, että kadut virtasivat, mutta kyllä silloinkin juostiin.

Raunio sanoo, että tapahtuman järjestäjät tarkkailevat juoksijoiden turvallisuuden vuoksi ilman lämpötilaa ja kosteusprosenttia.

- Jos sää on hyvin poikkeuksellinen, oleellista on, että juoksijat osaisivat pudottaa aikatavoitteitaan. Poikkeusolosuhteissa ennätysten tavoittelut pitää jättää pois.

Juoksutapahtuman lisäksi pääkaupunkiseudulla on tulevana viikonloppuna väkeä koolla Vantaan Korson Ankkarockissa sekä Helsingin Suvilahden Flow Festivalilla.

Viikonlopun sääennustetta seuraavat jännityneinä myös Lahden Jazztorin, Heinolan kalamarkkinoiden sekä Mikkelin Jurassic Rock -festivaalin järjestäjät.