Helsinki-päivän konsertti - turvatoimet tiukkoja - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Helsinki-päivän konsertin turvamiehet veivät lapsilta karkitkin portilla

Helsinki-päivänä Kaisaniemessä järjestetyn konsertin tiukat turvatoimet aiheuttivat monille lapsiperheille pettymyksen.

Julkaistu: 14.6.2013 10:21, Päivitetty 14.6.2013 10:31

Radio Aallon järjestämän konsertin turvatoimia tulkittiin hyvin tiukasti.

Radio Aallon järjestämä Helsinki-päivän konsertin turvatoimet herättivät närkästystä kävijöissä.

Kaisaniemessä pidetyn konsertin turvatoimet olivat hyvin tiukkoja.

Harmitusta aiheutti eväiden tuonnin täyskielto alueelle. Konsertissa oli "ei omia eväitä" -kielto, minkä oli tarkoitus koskea suurempia ruokatarvikkeita, kuten pitsoja ja suurempia piknik-koreja.

Konsertissa käyneet kertovat tapahtuman Facebook-sivuilla turvatarkastajien ottaneen lapsilta pois karkkeja ja muita makeisia. Osa lapsista oli itkenyt portilla menetettyjen herkkujen perään.

"Pahoittelemme aiheutunutta mielipahaa"

Järjestäjän mukaan tämä ei ollut tarkoitus.

- Tarkoitus ei ollut missään nimessä ottaa laukuista kaikkea syötäväksi kelpaavaa pois. Järjestysmiesten tiukka tulkinta säännöistä huomattiin konsertin alkupuolella ja tapahtumassa töissä olleet järjestysmiehet pyydettiin ohjeistamaan välittömästi uudelleen, järjestäjät kertovat.

- Pahoittelemme tapahtuneesta aiheutunutta mielipahaa.

Konsertti keräsi keskiviikkona Kaisaniemeen peräti 29 000 kävijää. Järjestäjät olivat päättäneet, ettei massatapahtumaan saa tuoda  lastenrattaita. Lastenrattaiden kanssa liikenteessä olleita käännytettiin portilta pois.

"Yleisömassa saattaa pakkautua yllättävästi"

Lastenrattaita koskevasta kiellosta kerrottiin etukäteen tapahtuman verkkosivuilla, mutta silti se tuli monelle yllätyksenä.

Järjestäjät perustelivat ratkaisua sivuillaan evakuointimahdollisuudella.

- Yleisömassa saattaa pakkautua yllättävästi, jos esimerkiksi lavalla syttyy tulipalo. Evakuointi ja liikkuminen alueella vaikeutuu, jos alueella on useita vaunuja, näin ne ovat riski myös muille ihmisille, tapahtuman sivuilla vastataan närkästyneeseen palautteeseen.

Myös sateenvarjojen kanssa toimittiin samoin. Sateisena päivänä konserttiin varjojen kanssa saapuneet joutuivat luopumaan sadesuojastaan.