Kotimaa

Näinkö paljon Timo Soinin tempaus maksoi?

Julkaistu: , Päivitetty:

Perussuomalaisten Timo Soinin mukaan puolue päätti ostaa Helsingin Sanomien etusivulta ilmoituksen, jotta kansalaiset saisivat punnita, millainen Kreikka-sopimusjärjestely Suomella oikeasti on.
Puoluejohtaja ei halunnut paljastaa, paljonko kokosivun ilmoitus maksoi. Hän sanoi tänään puolueensa vaalikojulla Helsingissä, että esimerkiksi puoluetukea käytetään poliittiseen toimintaan.

Soini lisäsi, että kokoomus ja kaikki muutkin puolueet julkaisevat ilmoituksia, mutta ei niiltä kysytä aiheesta tällä tavalla.

– Tärkeintä on sisältö, ja se on siinä (ilmoituksessa) täysin yksiselitteisesti selostettu.

Puolue arvostelee ilmoituksessa Kreikka-sopimusta. Soini sanoo siinä, ettei Suomi saanut Kreikalta perinteisiä vakuuksia, vaan solmi tuottojenvaihtosopimuksen. Ilmoituksen mukaan vakuudet kattaisivat Suomen riskit Kreikan maksuvaikeuksissa, mutta tuottojenvaihtosopimus ei.

Soinin mukaan hallitus ja virkamiehet eivät tiedä, mihin ovat nimensä laittaneet – tai sitten he tiesivät ja pyrkivät siksi salaamaan sopimuksen.

HS:n hinnaston mukaan sunnuntain etusivu maksaa lähes 50 000 euroa.

"Kylmäävä selitys"Ilmoituksessa Soini avaa näkemystään siitä, mitä julkiseksi tulleista Kreikan "vakuusjärjestelyä" koskevista asiakirjoista ilmenee.

Muun muassa perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pirkko Ruohonen-Lerner ja kansanedustaja Erkki Havansi olivat valittamassa valtiovarainministeriön viime keväänä tekemistä päätöksistä salata asiakirjat.

Soini kysyy ilmoituksessa, miksi Suomen ja Kreikan järjestely pyrittiin salaamaan.

"Yksi – huolestuttava – selitys on, että ministerimme ja virkamiehemme eivät tarkkaan tiedä, mihin he ovat nimensä laittaneet miljardiluokan sopimuksia tehdessään. Toinen – kylmäävä – selitys on se, että he tiesivät ja siksi pyrkivät salaamaan sopimuksen", ilmoituksessa lukee.

Lue viikonlopun painetusta lehdestä: IS selvitti, oliko Kreikka-vakuusjärjestelyt harhautusten ketju.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt