Jyrki Katainen avautui väsymyksestään Ylelle - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Pääministeri Katainen avautui väsymyksestään Ylelle

Pääministeri Jyrki Katainen (kok) otti Ylen pääministerin haastattelutunnilla kantaa keskusteluun, jota julkisuudessa on käyty hänen jaksamisestaan.

Pääministeri Jyrki Katainen totesi Ylen Radio Suomen pääministerin haastattelutunnilla sunnuntaina, että jokaisella on oikeus väsyä työstään.

26.5.2013 16:39 | Päivitetty 26.5.2013 20:35

Jopa ministerin omat puoluetoverit ovat olleet huolissaan, kuinka pääministeri jaksaa, kun rankkoja päätöksiä vaatinut hallituskausi on puolivälissä.

- Jokainen on nähnyt, että pitkien valvottujen EU-öiden jälkeen on hyvin väsynyt. Mutta siitä selviää, kun nukkuu, hän aloitti.

- Kaikille niille suuret kiitokset, jotka tuntevat myötätuntoa. Asiat ovat hyvin, jokaisella ihmisellä on oikeus väsyä työstään, hän kommentoi.

Katainen otti kantaa myös puolustuskeskusteluun ja kertoi, että kokoomus on koko ajan liputtanut avoimesti sotilasliitto Natoon liittymisen puolesta.

- Kaipaisin avointa, kiihkotonta keskustelua mahdollisesta Nato-jäsenyydestä tulevina vuosina, keskustelua ei tarvitse pelätä, Katainen sanoi.

  Kaikille niille suuret kiitokset, jotka tuntevat myötätuntoa

- Turvallisuuspolitiikka pitäisi saada maanläheiseksi asiaksi ilman, että se on lyömäase tai pelon aihe, vaan kuuluisi normaalin kansalaiskeskusteluun, hän lisäsi.

Kataiselta kysyttiin myös kuuden puolueen yhteistyöstä hallituksessa, ja Katainen vastasi hallitusyhteistyön sujuneen hyvin.

- Tällaista rintamalinjaa suuret vastaan pienet ei hallituksen sisällä ole ollut.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?