Irlanninsusikoira putosi viemäriin Kotkassa - vettä 1,5 metriä, taisteli hengestään

Julkaistu: , Päivitetty:

Jos irlanninsusikoira ei olisi maailman korkein koirarotu, se olisi kadonnut veden alle. Palokunnan pintapelastaja meni apuun.
Kotkan Karhuvuoressa tapahtui keskiviikkona dramaattinen koirahaaveri juuri, kun viereisessä urheilutalossa oli alkamassa koripallon SM-finaali KTP-Bisons, Loimaa.

Pitkien miesten peliä katsomaan menossa ollut yleisö seurasi, kuinka kolme metriä syvään sadevesikaivoon pudonnut maailman korkein koirarotu irlanninsusikoira taisteli hengestään 1,5 metriä syvässä vedessä.

Korkeutensa ansiosta koira sai pidettyä kuononsa pinnalla. Se otti tassuilla tukea kaivon seinästä, ja sen isäntä kannatteli sitä hihnan ja kaulapannan avulla katutasosta käsin, jossa kaverinsa puolesta jännitti myös toinen irlanninsusikoira.

Kotkan palokunnan pintapelastaja meni alas viemärikaivoon hakemaan koiraa, joka painaa omistajansa mukaan 55 kiloa, mutta oli erittäin kiltti ja säyseä koko operaation ajan.

- Näytti uitetulta koiralta, kun tuli ylös ja oli aika väsynyt, kertoo palomestari Harri Liljeqvist.

Koira ehti olla viemärissä viitisentoista minuuttia.

Wikipedian mukaan irlanninsusikoirauroksen vähimmäiskorkeus on 78 senttiä, nartun 69 senttä korkea. Vinttikoiriin kuuluvan, susien ja hirvien metsästykseen ennen käytetyn, nykyisen seurakoiran, tavallisia kuolinsyitä ovat sydämen vajaatoiminta ja luusyöpä.
 

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt