Paola Suhonen sai hopeaa Los Angelesissa

Julkaistu:

Suomalaissuunnittelija ja runsaat kaksi vuotta American Film Institutissa elokuva-alaa opiskellut ja elokuvaajaksi valmistunut Paola Suhonen on voittanut Los Angelesin Student Emmy -palkintogaalassa hopeaa.
- Onhan tämä hieno tunnustus ja isompi virstanpylväs. Se, että pääsin yleensä ehdolle, on upea juttu. Nyt olen saanut ulkopuolista tunnustusta siitä, mitä olen tehnyt, valmistumisensa jälkeen lukuisia lyhytfilmejä kuvannut Paola Suhonen kertoi Los Angelesista.

Suhosen kuvaama USAGI-SAN-lyhytfilmi voitti yhden alan arvostetuimmista uusien elokuvantekijöiden palkinnoista. Suhosen elokuva on jo voittanut aiemmin muun muassa Grand Jury- sekä Best Graduate Film -palkinnot.

Tarina kertoo Yoshi-nimisestä japanilaisesta maahanmuuttajasta Los Angelesissa. Hän on jo hieman vanhempi henkilö, joka tekee kaikkensa pitääkseen huolta rakkaasta vaimostaan.

Viime vuoden lopulla Yhdysvalloista takaisin Suomeen muuttanut Suhonen sai tietää ehdokkuudestaan noin kuukausi sitten. Hänelle kerrottiin, että raati katsoi tuhansia lyhytfilmejä, joista valittiin kolme parasta.

Paola Suhonen paljasti myös, että hän asteli eilen punaista mattoa pitkin varta vasten gaalaa varten suunnittelemassaan leningissä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt